Nyt se on täällä, kevät! Ajoitus oli loistava: Helsingin kevätpuutarhamessut avautuivat eilen.

Vietin muutaman tunnin etsien jotain uutta, sellaista, mitä en olisi nähnyt viime keväänä. Ensimmäisenä bongasin `Endless Summer´ -hortensiasta uuden, punaisen värin. Miten värin saa pysymään tummanpunaisena, pitää vielä selvittää. Endless Summer on vaaleanpunainen, kun maan pH on 6 - 6,5. Siniseksi kukan saa muuttumaan, kun laskee pH:n arvoon 5,2 - 5,5.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vaaleanpunainen Endless Summer.

 

 

 

Endless Summer muuttuu siniseksi, kun maan pH on alle 5,5.

 

 

 

Valkoinen Endless Summer.

 

 

 

 

 

 

 

Messuilla on perinteisesti jos jonkinlaista äänestystä. Malliparvekkeita on yhdeksän. Paras toteutus oli Hornborg Piha ja Puutarhan parveke, joka oli realistisin toteutus. Pientä tilaa ei ollut tungettu täyteen, vaan parvekkeella oli myös tilaa liikkua.

 

Puutarhan koristelu on ollut muotia jo vuosikausia. Ruoste on edelleen trendikästä, mutta maksaisitko tällaisesta sangosta 29,50 euroa?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Puutarhatontut eivät ole hylänneet puutarhojamme, mutta näyttävät hiukan erilaisilta:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ehkä muurahainen on kuitenkin kauniimpi?

 

 

 

 

 

 

 

 

Ihastelen vuodesta toiseen ruotsalaisen Garden girlin vaatteita. Eivät ehkä käytännöllisiä mutta niin kauniita ja tyylikkäitä!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Garden girlin siemenpussiteline on tyylikäs.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

verrattuna näihin tavallisiin:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tökkää pajun oksa multaan, saat vihreän, kasvavan aidan nopeasti. Helppoa. Mutta vielä helpompaa on ostaa ruukku, johon joku on jo tökännyt oksat kauniisti erilaisiin muotoihin. Näistä risuista kasvaa tuuhea ruukkupajupuu muutamassa viikossa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oletko jo istuttanut jouluruusuja puutarhaasi? Eri Helleborus-lajikkeet pärjäävät hyvin eteläisessä Suomessa ja kukkivat heti, kun paljastuvat lumen alta. Suosittelen!

 

 

 

 

 

 

 

Mielestäni valkoinen on kauniimpi:

Jouluruusujen hinta on laskenut viime vuosina, joten niistä voisi rakentaa vaikka tällaisen asetelman. Kivet, kiviruukku ja jouluruusu ovat kauniita yhdessä.

 

Yhä useampi kasvattaa yrttejä kotona. Kasvatus onnistuu ikkunalaudalla keväisin ja kesäisin, mutta talvikasvatusta varten tarvitaan apuvälineitä. Luminun Greenin Grenette-seinä- ja pöytäpuutarha ei ollut ehkä se kaunein, mutta varmasti kestävä ja käytännöllinen. Yrttejä kannattaa kyllä urakalla kasvattaa, jos tällaisen hankkii: teline maksaa ilman valoja 250 euroa.  Saatavana on myös Green-virhervaunu, jonka hinta ilman valoja on 850 e. Ja ne valot tarvitaan ainakin talvisin.

Olen haaveillut riippukeinusta, mutta en pidä niistä raskaista korikeinuista. Tällainen siro keinu sopii moneen paikkaan paremmin. Hinta on noin 150 euroa.

Loppuun vielä kirkkaan oranssi ruusubegonia. Tällaisia haluan kesäterassille!

Sari

Sisältö jatkuu mainoksen alla