Viime viikon urakointini lumen kanssa palkittiin. Nyt jo krookukset ja lumikellot

Viime viikon urakointini lumen kanssa palkittiin. Nyt jo krookukset ja lumikellot nousevat maasta. Lisäksi olen pihalta löytänyt kevätvuohenjuurta ja kultapiiskua kuihtuneen, viimekesäisen varren perusteella. Rivitalopihan rajalla näyttää olevan ruskettuneita havuja ja muutama kanerva.

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Krookus alkaa kukkia.

Kanervat jos on hengissä, niin ne voisin säästää, muut saa väistyä suunnitelmieni tieltä.

 

 

 

 

 

 

Muutamia kylvöksiä olen tehnyt, vaikka kotini ei ilmansuuntien vuoksi ole kovinkaan hyvä taimien kasvatukseen. Kylvin valkoista kuukausimansikkaa, joka itävyydellään ylitti odotukset. Niitä aion pihassani käyttää reunuskasveina. Lisäksi kylvin myös pallobasilikaa, joka on ehdoton lempiyrttini.

Viime perjantaina kävin Helsingissä Kevätpuutarha 2013-messuilla. Minusta messut olivat paremmat kuin moneen vuoteen. Kasveja oli myynnissä reilusti viime vuosia enemmän, mikä minusta puutarhamessuihin kuuluukin.

Pidän myös paljon kivistä ja kivetyksistä ja ostinkin Jaani Turusen kirjoittaman Pihakivioppaan. Tuo täytyy lukea tarkkaan ja todella paneutua oman etupihani kivetykseen.

Lisäksi mukaani tarttui messuilta ihania kerrottuja esikoita ja Tommolan Tilan pisteestä valkoista sinikämmentä. Sekin yrittää nyt kukkia olohuoneessa, kun ulos en vielä voi sitä laittaa. Sinikämmenestä lisää: http://www.mustila.fi/kasvit/GlaucidiumPalmatum

 

 

 

 

 

 

 

Kävi mielessäni, että toisaalta olisi parempi, jos tämmöiset messut olisivat vähän myöhemmin. Monetkaan ihmiset eivät osta kasveja, kun niitä ei ,muutamaa harvaa lukuun ottamatta, voi vielä ulos laittaa. Minunkin ostokseni olisivat varmasti olleet paljon runsaammat, jos kasvit olisin voinut nostaa suoran ulos istuttamista odottamaan. Nyt nuo muutamat purkit jonottavat pihan lasioven edessä maan sulamista.

-Nina-

Sisältö jatkuu mainoksen alla