Paljasta maata ei ole luonnossa, eikä saisi olla puutarhassakaan. Se ei ole ongelma, päinvastoin! Maanpeitekasveja on kymmeniä lajeja, lajikkeita satoja.

Maanpeitekasvit yleensä leviävät hyvin, ja monet kukkivat kauniisti. Lajeista löytyy sopivia paahteeseen, puolivarjoon ja täysin varjoisiin paikkoihin.

Yksi parhaista varjoisaan paikkaan on varjoyrtti. Se viihtyy jopa täydessä varjossa, mutta vaatii hiukan happaman maan. Se kukkii kesäkuun alussa pienin valkoisin kukin, tosin niitä ei välttämättä edes huomaa kasvuston seassa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Erittäin kestävä, lähes joka paikassa viihtyvä ja nopeasti maanpäällisillä rönsyillä leviävä on rentoakankaali. Se on talvivihreä, tosin lehdet lumen alta paljastuessan ovat hiukan ruskeita ja kärsineen näköisiä. Se kukkii huulimaisilla, sinisillä kukilla aikaisin keväällä.

Yksi kauneimmista on mielestäni kevätkaihonkukka. Sillä on erittäin kauniit, vaalenvihreät lehdet ja lemmikin kukkia muistuttavat vaaleansiniset kukat. Sekin kukkii aikaisin, yleensä toukokuun puolivälistä lähtien 2-3 viikkoa. Sitä on erittäin helppo jakaa ja se leviää nopeasti. Suosittelen!

Jos haluat erittäin nopeasti leviävän, peittävän kasvuston, valitse peippi. Tässä on hopeatäläpeippi-laji, joka on mielestäni kaunein. Sen hopeatäpäläiset lehdet erottuvat hyvin, joten istutuspaikka kannatta miettiä tarkoin.

Tämä on toinen lajike hopeatäpläpeippiä. Kuten kuvasta näkyy, se on kivunnut vaivatta muovisen reunanauhan yli ja ali. Sitä ei siis kannata istuttaa paikkaan, joka ei ole rajattu esimerkiksi kunnon juurimatolla.

Sari

Sisältö jatkuu mainoksen alla