Työleiri on vihdoin ohi! Kevään suurimmat projektimme olivat etukuistin lasitus, sisääntuloaidan ja naapurin rajalla olevan verkkoaidan uusiminen. Lapio on ollut kädessäni viimeiset kuusi viikkoa lähes päivittäin, valtavia multa-, sora- ja kivituhkakuormia on kärrätty ympäri pihaa kymmeniä kottikärryllisiä ja siinä ohessa on uhrattu aikaa myös rakkaille kasveille.

Kuistin kunnostus alkoi hirsiseinien suoristuksella. Noin 25 vuotta vanhat hirret olivat painuneet hiukan vinoon, joten suoristimme ne tunkin avulla. Kunnostimme lattian koolauksen, sen päälle tuli Finnfoam-eristyslevy, jonka päälle asensimme paksun vesivanerin. Päällimmäiseksi asensimme uivan, paksun muovimaton. Mietimme myös lattian laatoittamista, mutta päädyimme helppohoitoiseen ja lämpimämmän tuntuiseen muovimattoon.

Ja tällainen se on valmiina:

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Uusi aita teki sisääntulotiestämme aivan uuden näköisen:

Muutama vuosi sitten rakennetun terassin reunat olivat epäsiistit, sillä nurmikko oli vähitellen vallannut kapean sorareunan. Kanttasin reilusti nurmikkoa pois, ja toin uutta soraa noin 20 senttimetrin kerroksen. Nyt reuna näyttää siistiltä, eikä reunoja tarvitse ajaa trimmerillä, vaan ruohonleikkuri riittää. Nurmikko kyllä valtaa jälleen soran muutamassa vuodessa, mutta kanttauksen voi tehdä uudelleen nopeasti.

Koskaan aikaisemmin eivät alppiruusuni ole kukkineen näin aikaisin. P.M Tigersted availee ensimmäistä kukkaansa, eivätkä muidenkaan alppiruusujen nuput ole kovinkaan pieniä enää.

Seitsemän vuotta vanha kesäomenapuumme on aivan täynnä hurmaavan tuoksuisia kukkia! Harmi, ettei meillä ole valmistujais- tai muitakaan juhlia ensi viikonloppuna. Jotenkin kukkivat omenapuut ja yo-juhlat kuuluvat mielestäni yhteen!

Puutarhani ehkä kauneimmat kukat kuuluvat ruusukvittenille. Tämän upean pensaan sain anopiltani viitisen vuotta sitten, ja se viihtyy auringoisessa, melko kuivassa paikassa kiven vieressä. Hyvin myöhään syksyllä kypsyvät keltaiset, hiukan sitruunalta näyttävät hedelmät ovat kirpeitä.

Myös patjarikko on innostunut lämpimistä päivistä.

Loppuun heitän kysymyksen: tiedätkö, mikä tämä tuoksuva, kukkiva maanpeitekasvi on?

Sari

Sisältö jatkuu mainoksen alla