Kovin oli hiljaista juhannusaamuna klo 6 Meilahden arboretumissa ja ruusupuistossa.

http://www.hel.fi/wps/portal/Rakennusvirasto/Viheralueet?urile=hki:path:/HKR/fi/Viheralueet/Puistot/Puistot+alueittain/Meilahden+arboretum&current=true

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Suhteellisen pikaisesti kuljin arboretumin läpi, kun tiesin, että saderintama oli lähestymässä. Löysin sentään muutaman ihanuuden, joita oli pakko jäädä tutkimaan ja ihailemaan, mm tämä mahtavan kokoinen pensasmagnolia Sieboldii. Pensaalla oli korkeutta lähemmäs kolme metriä ja kukkia oli ollut varmasti toista sataa. Nyt kukinta oli kuitenkin jo ihan lopuillaan, mutta muutama kaunis kukka vielä koristi pensasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

En ollut koskaan myöskään nähnyt yhtä suurta katsuraa, johon ruusupuiston laitamilla törmäsin.

Se, mikä minut sai juhannuspäivänä aikaisin liikkeelle, oli kuitenkin Meilahden ruusutarha, http://www.hel.fi/wps/portal/Rakennusvirasto/Viheralueet?urile=hki:path:/HKR/fi/Viheralueet/Viikon+puisto_+Meilahden+arboretumin+ruusutarha&current=true joka on osa arboretumia. Juhannuksesta eteenpäin kukinta on parhaimmillaan, vaikka kukinta olikin tänä vuonna reilusti etuajassa.

Rugosa-ryhmän ruusut olivat upeimmillaan ja bourbon-ryhmä juuri saavuttamassa huippuaan.

Katri Valan kukinta oli kyllä vertaansa vailla.

Ruususeuran http://www.ruususeura.fi/ ylläpitämässä ruusupuistossa lajikkeita ja värejä löytyy varmasti jokaisen mieltymyksiin, mutta poimin tästä ylenpaljoidesta vain ne, jotka minua eniten miellyttivät. Edellisessä pihassa nämä minulla kasvoivat ja useita vuosia niiden kasvua ja kukintaa seuranneena, ovat päätyneet henkilökohtaisen listani kärkisijoille.

Agnes, rugosa

Marie Bugnet, rugosa

Ritausma, rugosa

Forstmeisters Heim, bourbon-ryhmä

Aamunhetki, lintujen laulu ja satojen ruusujen tuoksu, eipä Suomen suven juhlaa voisi paremmin viettää!

-Nina-

Sisältö jatkuu mainoksen alla