Kesä on mennyt kuin siivillä, kuten aina. Vaikka nyt on täällä eteläisessä Suomessa ropissut vettä normaalia enemmän, oli kesä todella kuiva. Kun pihassani ei ollut kuin vasta istutettuja kasveja, sai kastelupuuhissa olla lähes joka ilta. Kastelin vuoroiltoina pihasta puolet ja puolet. Muokkasin pitkin kesää hiekkaiseen maaperään kasvin jätteitä, kuihtuneita kukkavarsia ja tyhjiä herneenpalkoja. Näin saan pikkuhiljaa maaperään kosteutta sitovaa ainesta.

En ole vielä ihan tottunut näin pieneen pihaan, joten kaipaan vähän enemmän puuhastelua. Sainkin läheisiltä viljelypalstoilta vuokrattua itselleni aarin kokoisen palstan. Siellä sitten ensi vuonna kasvattelen yrttejä, vihanneksia ja marjoja. Nyt syksyn alennusmyynneistä onkin hyvä ostaa karviais- ja muita marjapensaita. Suklaakirsikankin ajattelin sinne hankkia.

Vaikka loma on ohi, on kesää vielä jäljellä. Nämä elokuun pimeät, mutta lämpöiset illat ovat niin ihania! Lauantaina istuskelin myöhään ulkona ja laitoin kynttilät lyhtyihin palamaan. Pöydällä oli lasillinen viiniä sekä vähän juustoa ja hedelmiä. Nautinnollisen illan maksimointia.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

-Nina-

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sisältö jatkuu mainoksen alla