Mikä riemu nousikaan kun tummaa metsää vasten näkyi vaalea hahmo suksilla.

Viime viikonloppuna olin latuyhdistyksen mukana järjestämässä lasten Muumi- hiihtokoulua.

Tällä kertaa mukaan oli tulossa 4 vuotiaitakin lapsia joten päätimme järjestää perhehiihtokoulun jossa mukaan tulevat vanhemmat tai isovanhemmat auttaisivat ja ohjaisivat pienimpiä hihtäjiä.

Tasaiselle urheilikentälle tehty "halstari" sopi mainiosti hiihtokoulun pitoon.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ennen aloitusta veimme ladunvarteen viirejä, pelivälineitä ja Muumitauluja jotta itse tapahtuma sujuisi jouhevasti ja kiireettömästi. Hyvin tuli harjoiteltua sauvoitta hiihtoa kun syli oli täynnä tavaraa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lapset olivat todella innokkaasti mukana opetuksessa ja tutuksi tuli vuorohiihto ja tasatyöntö, tehtiin kukkakäännöksiä ja noustiin mäkeä varovasti sivuttain.

Mukavinta kaikista oli varmasti mäenlasku jossa muistettiin pitää sauvat takana ja polvet joustavina!

Sunnuntaina jatkettiin räntäsateessa. Yhtään ei kuulunut valitusta säästä tai vaatetuksen puutteista! Meillä aikuisilla olisi paljon oppimista lasten asenteesta!

Hienoa oli kun ujoimmatkin lapsista ulkaltautuivat juttusille. Siinä ihmeteltiin kellon siirtoa, seinältä toiselle , hassua isiä joka meinasi hiihtää liian kovaa sekä hienoja suksisauvoja jotka olivat olleet todellinen kirpputorilöytö! Mahtavaa!

Hyvän valokuvan olisi saanut kun koko joukko makasi selällään sukset kohti taivasta kun opeteltiin turvallista kaatumista ja ylösnousua sauvan avulla.

Mikä riemu nousikaan kun tummaa metsää vasten näkyi vaalea hahmo suksilla. Muumihan se oli tulossa lapsia tervehtimään! Pienempiä ujostutti kovasti ja isommat lapset tirskuivat tekomuumista.

Harjakaisiksi nautittiin lämmitä mehua ja pipareita sekä jaettiin lapsille todistukset ja hihamerkit.

Oli todella hienoa olla mukana järjestämässä koko perheen yhteistä toimintaa!

Olihan järjestelyissä oma hommansa mutta lasten innostus sekä saadut positiiviset palautteet antoivat hyvää mieltä ja intoa jatkaa tätä latutyötä.

Pauliina

Sisältö jatkuu mainoksen alla