Tenniskentällä saan aerobisen kuntoilun "ilmaiseksi" kivan pelin lomassa. Kun oikein innolla pelaa, syke nousee ja juoksujalkakin saa kyytiä.

Minun arkielämääni kuuluu huhkiminen tenniskentällä ainakin pari kertaa viikossa. Tenniskentällä saan aerobisen kuntoilun ”ilmaiseksi” kivan pelin lomassa.

Kun oikein innolla pelaa, syke nousee ja juoksujalkakin saa kyytiä. Nelinpelin mukana saa usein myös kivaa seuraa ja leikinomaista hauskanpitoa pallon kanssa.

Usein kesän korvalla tennis on jäänyt tauolle ja olen vaihtanut pienempään palloon. Aloitin golfin harjoittelun noin kymmenen vuotta sitten.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Koska Suomen golfkausi on verrattain lyhyt, taidot kehittyvät melko hitaasti. Mutta olen kuitenkin päässyt sellaiselle tasolle, että nautin pelaamisesta ja pääsen vieraspelaajana useimmille kentille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Golfin haasteellisin ja koukuttavin puoli on siinä, kun huomaa, miten paljon peli on riippuvainen psyyken rauhoittumisesta ja keskittymiskyvystä.

Tekniikka on luonnollisesti a ja o, mutta se ei riitä, jos hermot ei ole hallinnassa.

Golf on siis erinomainen laji niille, joiden pitäisi rauhoittaa elämäänsä ja opetella elämään ”tätä hetkeä” Ja toisaalta se on hyvin palkitseva niille, jotka luonnostaan eivät turhia hötkuile.

Innokkaimmat golfarit käyvät talvella treenaamassa lyöntejään sisähallissa, jotta ovat valmiiksi hyvässä iskussa heti kun kentät avautuvat.

Minä en ole ollut ihan niin innokas ja siksi kesän ensimmäiset kierrokset golfkentällä ovat yleensä lyöntien hakemista; miten se nyt menikään?

Tämän kesän ensi kierros on vielä edessäpäin. Odotan sitä innolla ja kerron myöhemmin, miten sujui.

Raija, 6-kymppinen

Sisältö jatkuu mainoksen alla