Pää, olkapää, peppu, polvet,varpaat taipui pyörätuolissakin ja hymyt oli herkässä.

Latuyhdistyksemme toiminnassa on uutena projektina ollut ikäihmisten ulkoiluttaminen. Olemme käyneet läheisessä hoitokodissa ulkoiluttamassa vanhuksia jo muutaman kerran.

Nyt olikin luvassa koko viikonlopun mittainen pesti. Hoitokodin asukkaat hoitajineen olivat lähdössä kylpylään ja me lupauduimme viihdytysjoukoiksi sekä avustamaan uimisessa ja ruokailuissa.

Täytyy kyllä myöntää etta hieman pelotti se uintiosuus. Tapaturmavaara moninkertaistuisi kun mentäisiin liukkaille ja märille pinnoille ilman jalkineita.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kun paikalle päästiin niin heti otettiin härkää sarvista ja lähdettiin uimaan! Liikkumiset kun otettiin hitaasti ja varman päälle, niin kaikki sujui hienosti. Vanhukset nauttivat uittamisesta kovasti, polskutellen kukin omien voimiensa mukaan. Hauskaa oli kaikilla!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uimaosuuden ja huilaamisen jälkeen luvassa olikin liikuntasalissa pallopelejä ja mitä nyt sitten keksittiinkin. Välineen ja vauhdin ei tarvitse olla hurjaa pelaamisesta nauttimiselle. Isoa jumppapalloa oli helppo potkaista Aino- tossulla ja kopittelu sujui hienosti. Piiriä pyörittiin sekä parinvaihtoleikkejä leikittiin.

Ruokailun ja ruokalepojen jälkeen kokoonnuttiin laulamaan yhdessä. Mukaan oli varattu laulukirjoja meille huonomuistisille. Uskomatonta miten hyvin mummukat muistivat laulujen sanoja! Monta harvemmin laulettua säkeistöäkin kuultiin ihan ulkomuistista!

Pää, olkapää, peppu, polvet,varpaat taipui pyörätuolissakin ja hymyt oli herkässä. Laulutuokio toimikin hyvänä lämmittelynä tansseille, jonne sitten lähdettiin koko porukalla.

Kukapa ei nauttisi elävästä musiikista ja tanssimisesta!

Hyvin nukutun yön ja aamupalan jälkeen lähdettiin lenkille ulos. Rauhallinen lenkki raittiissa ilmassa toi väriä kaikkien poskille.

Oli kotiin lähdön aika. Tavarat kasattiin ja lähtökahvit juotiin. Mukavaa oli ollut ja monta turhaa jännittämisen kohdetta oli kohdattu ja niistä selvitty hienosti.

Ihan tuntui haikealta erotessa mutta seuraava yhteinen retki on jo suunnitteilla!

 

Pauliina

Sisältö jatkuu mainoksen alla