Tuo puoli tuntia on vähän kuin auton koeajo tai ruokakaupan maistiainen.

"Tilaisuus on maksuton, tervetuloa!" Aika hyvä tarjous Suomen Kansallisoopperalta. Se toistuu joka kuukausi, parikin kertaa. Lystiä on ollut, suosittelen. Teosesittelyissä nimittäin.

Kansallisoopperalla on hauska tapa järjestää kunkin ohjelmistossa olevan teoksen esittely pari kertaa ensi-illan tuntumassa. Puolen tunnin tai kolmen vartin tuokio Alminsalin lämpiössä virittää mukavasti teoksen maailmaan ja tekee tutuksi oopperan säveltäjää tai baletin koreografia.

Viimeksi sain tietää kiinnostavia asioita tsekkisäveltäjä Antonin Dvořákista ja hänen 109-vuotiaasta oopperastaan Rusalka. Säveltäjä on ennestään hyvänpäiväntuttu, ooppera taas uusi tuttavuus. Siitäkin huolimatta, että "Rusalkan Laulu kuulle on oopperataiteen rakastetuimpia helmiä".

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kyllähän sitten myöhemmin tunnistin aarian - kiitos Yleisradion. Muuten ooppera oli vieras, mutta teosesittelyn jälkeen ei enää häiritsevästi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tuo puoli tuntia on vähän kuin auton koeajo tai ruokakaupan maistiainen. "Kokeile ja ihastu."  Sopii minulle. Jos en ihastu, en osta lippua. Teosesittelyihin on avoimet ovet.

Teosesittelyjen ajankohdat ja esiteltävät teokset löytyvät Kansallisoopperan nettisivuilta www.operafin.fi (kohdasta Yleisötilaisuudet).

Pia Hyvönen

Sisältö jatkuu mainoksen alla