Annetaan kuitenkin kaikkien pääsiäiskukkien kukkia. Tärkeintä on elämys.

Pääsiäisen aika on kirkkomusiikin ystävien juhlaa. Oikeastaan musiikin mestareitten säveltämiä kristinuskon kärsimysnäytelmiä ei edes pitäisi rajata ”kirkkomusiikiksi”. Kyllä ne uskonnosta riippumatta lukeutuvat klassisen musiikin arvokkaimpiin aarteisiin.

Korkkasin jo tämän pääsiäisen ajan ensimmäisen elämyksen Kallion kirkossa Helsingissä.

Radion kamarikuoron seuraaja Helsingin kamarikuoro ja Helsingin Barokkiorkesteri sekä hienot solistit Ian Honeyman (evankelista), Jorma Hynninen (Jeesus), Tuuli Lindeberg (sopraano), Teppo Lampela (altto!), Niall Chorell (tenori) ja Juha Kotilainen (basso) esittivät Bachin Johannes-passion koskettavasti ja korvia hivelevän taidokkaasti.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

En ole ennen tainnut elävässä esityksessä kuulla miehen laulamia passion altto-osuuksia. Teppo Lampelalta ne sujuivat nautittavasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ian Honeyman oli laulajana erinomainen, mutta myös poikkeuksellisen näyttävä esiintyjä. Syvästi eläytyen hän välitti passion sanomaa ilmein ja liikkein, jotka herättivät toisessa vierustoverissa ihastusta, mutta ärsyttivät toisella puolella istunutta.

Käsiohjelman mukaan ”hänen evankelistaansa Johannes-passion levytyksessä pidetään esimerkillisenä”. Jos satut siihen törmäämään, suosittelen koekuuntelua.

Hyvä ystäväni Yleisradio oli paikalla, mikä tarkoittaa, että me kaikki saamme vielä nauttia tästä esityksestä.

Passioita on näinä päivinä tarjolla pilvin pimein, kuten esittäjiäkin. Joku voi kohotella kulmiaan joillekin paikallisseurakuntien voimin tehdyille, mahdollisesti alkuperäisestä typistetyille versioille, kun samaan aikaan samoista teoksista on kuultavana maan korkeatasoisimpia esityksiä.

Annetaan kuitenkin kaikkien pääsiäiskukkien kukkia. Tärkeintä on elämys.

Bongaa sinäkin oma passiosi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla