Korkeasaaressa on syntynyt harvinaisia jälkeläisiä, kun eläintarhan kuningasmerikotkat saivat poikasia ensimmäistä kertaa.

Kuningasmerikotkat saapuivat viitisen vuotta sitten Korkeasaaren lentotarhaan. Nyt emolinnut hoivaavat ensimmäistä kertaa poikasiaan Helsingin eläintarhassa.

Poikaset kuoriutuivat toukokuun puolessa välissä. Nyt nämä kaksi uutta untuvikkoa ovat kasvaneet melkein emolintujen kokoisiksi.

Kyseessä ovat Korkeasaaren ja kuningasmerikotkapariskunnan ensimmäiset poikaset. Pienokaisiakin on mahdollista jo eläintarhassa vierailevien nähdä, sillä komeanokkaiset poikaset kurkkivat pesästään, sanoo Korkeasaaren kuraattori Ville Vepsäläinen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Noin elo–syyskuussa jälkeläisten odotetaan tekevän ensilentonsa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Luonnossa molemmat poikaset eivät yleensä selviydy, mutta eläintarhoissa on riittävästi ravintoa tarjolla, joten molemmilla on hyvät mahdollisuudet varttua aikuisikään, mainitsee Korkeasaaren eläintarha tiedotteessaan.

Emolinnut tulivat Helsinkiin vuonna 2009 Tallinnan ja alankomaalaisen Avifaunan eläintarhoista. Nyt ne ovat kuusivuotiaita ja vasta saavuttaneet sukukypsyyden. Kyseessä on yksi maailman suurimmista petolinnuista, Vepsäläinen sanoo ET-lehdelle. Sen siipien kärkiväli voi olla jopa kaksi metriä.

Eläintarhoissa ympäri maailman on tänä vuonna kuoriutunut yhteensä 14 kunigasmerikotkan poikasta.

Maailmassa kuningasmerikotkia elää luonnossa noin 5 000 yksilöä. Ne ovat lähinnä Kaukoidän pohjoisilla rannikkoseuduilla, ja laji on luokiteltu vaarantuneeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla