
Runeberginpäivänä voi vaihteeksi herkutella kokonaisella kakulla. Tuusulassa sijaitsevan Lottamuseon kahvilan, Lottakanttiinin, ohjeella kakusta riittää isollekin kahvitteluseurueelle.
Runebergin kakku
375 g laktoositonta voita
3,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
5 kananmunaa
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2,5 dl piparkakkuja hyvin murustettuna
2,5 dl mantelijauhoa
n 4 dl vehnäjauhola
2,5 tl leivinjauhetta
Kostutukseen:
1 dl vettä, 1 tl sokeria, 5 tippaa karvasmanteliöljyä
tai
½ dl vettä ja ½ dl mantelilikööriä
- Vaahdota voi ja sokerit hyvin. Lisää munat yksitellen voi-sokerivaahtoon.
- Sekoita kuivat ainekset hyvin keskenään ja lisää ne hellästi käännellen taikinaan.
- Voitele voilla ja korppujauholla tasapohjainen kakkuvuoka (halkaisija noin 20 cm). Kaada seos vuokaan.
- Paista noin 45 min 160 asteessa, uunin alatasolla. Varmista kypsyys tikulla, tarvittaessa jatka hetki paistoaikaa, jäähdytä.
- Kumoa kakku lautaselle ja kostuta se. Peitä kostutettu kakku ja jätä vetäytymään kylmään yön yli.
- Tarjolle laittaessasi koristele sokerikuorrutteella ja vadelmahillolla, kuten Runebergin leivos.
Seuraa meitä Facebookissa