
Marenkikakku saa täytteeekseen valkosuklaata.
10 annosta
Marenkipohja:
4 valkuaista
2 dl tomusokeria
1 tl limetin mehua
½ rkl perunajauhoja
Valkosuklaatäyte:
150 g valkosuklaata
2 dl kuohukermaa
1 dl turkkilaista jogurttia sokeria
Lisäksi:
6 kiiviä
viinirypäleitä
limetti
(herneenversoja)
(neilikan kukkia)
- Valmista marenki. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa sähkövatkaimella valkuaiset, tomusokeri ja tilkka limetinmehua kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi. Vaahtoa saa vatkata pitkään, noin 6 minuuttia. Lopun limetin voit jättää koristeluun. Siivilöi vaahdon joukkoon perunajauhot.
- Levitä massa kolmeksi pyöreäksi levyksi leivinpaperille. Kunkin levyn halkaisija on noin 18 cm.
- Kypsennä levyjä 100-asteisen kiertoilmauunin kahdessa tasossa noin tunti. Alenna lämpötila 75 asteeseen ja jatka kypsentämistä, kunnes marengit ovat rapeita. Sammuta uuni, avaa luukku raolleen ja anna marenkien kuivua yön yli uunissa.
- Valmista täyte. Sulata valkosuklaa mikroaaltouunissa miedolla teholla. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Yhdistä kerma, sula suklaa ja jogurtti. Makeuta maun mukaan sokerilla.
- Kuori ja leikkaa kiivit ohuiksiviipaleiksi. Pese rypäleet ja lohko limetti.
- Kokoa kakku. Levitä marenkilevyn päälle kiivejä ja valkosuklaavaahtoa. Nosta päälle toinen kerros ja jatka samaan tapaan.
- Koristele lopuilla kiiviviipaleilla, rypäleillä ja limetin lohkoilla. Halutessasi lisää herneenversoja ja neilikan kukkia. Anna makujen imeytyä viileässä muutama tunti ennen tarjoilua.
Vinkki! Kun koristelet kakkuja tuoreilla kukilla, varmista, etteivät kukat ole myrkyllisiä. Osta luomukukkia tai suojaa kukan varsi tuorekelmulla ennen kuin asettelet ne kakunkoristeiksi.