
Riisilajien runsaus yllättää kaupan hyllyllä. Kokeile jasmiini-, basmati-, villi, täysjyvä-, risotto- tai puuroriisiä. Saat erilaisia riisiruokia, aina yhtä helposti!
- Riisi on viljatuote. Sadonkorjuun jälkeen täysjyväriisistä poistetaan vain uloin kuorikerros, valkoisesta riisistä hiotaan myös lesekerrokset ja alkio.
- Mluotonsa perusteella riisilaadut jaetaan kahteen päätyyppiin: pitkään ja pyöreäjyväiseen. Lisäksi riisit jaetaan puuroutuviin tai puuroutumattomiin.
- Täysjyväriisi on ravitsemuksellisesti arvokkainta. Se sopii hyvin esimerkiksi keittoihin ja risottoihin sekä pata- ja laatikkoruokiin.
- Pitkäjyväisen riisin jyvät ovat keittämisen jälkeen keveitä, kuivia ja irtonaisia. Suosittuja lisäkeriisejä ovat jasmiini- ja intialainen basmatiriisi.
- Pyöreäjyväisessä riisissä on paljon tärkkelystä. Pyöreäjyväisiä ovat esimerkiksi japanilaiset sushi- ja mochiriisit, puuroriisi sekä italialainen risottoriisi.
- Punaista riisiä viljellään Ranskassa ja Italiassa. Se käy lisäkkeeksi tai muun riisin joukkoon antamaan makua ja väriä.
- Villiriisi on kaislakasvi, joka kasvaa Pohjois-Amerikassa ja Kanadassa. Jyviä lisätään pitkäjyväisten riisilajien joukkoon tuomaan makua ja väriä. Kokeile lisäke- ja salaattiriisinä.
- Tarkista aina pakkauksesta keitto-ohje ja -aika.
<ET keskustelu "ruoka" />
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa meitä Facebookissa