ET-lehden ja 15/30 Research tutkimusyrityksen tekemä Kansallinen Senioritutkimus kertoo muun muassa, että seksi on tärkeää vielä yli 70-vuotiaillekin.

Vihdoinkin, tuulettaa moni ikääntynyt. Vihdoinkin minulla on aikaa keskittyä enemmän itseeni ja innostua uusista asioista.

Kahdeksan kymmenestä yli 55-vuotiaasta kyselyyn vastanneesta koki elämänsä onnelliseksi. Kaksi kolmesta ilmoittaa elävänsä juuri nyt elämänsä parasta aikaa.

Huoliakin on

Suurin pelko yli 55-vuo­tiaan elämässä on itsenäisyyden ja itsemääräämisoikeuden menettäminen. Viesti Suomen talouden huonosta jamasta näyttää menneen tälle ikäluokalle perille: maan tulevaisuus näyttää valoisalta vain neljäsosan mielestä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Seksi on tärkeää

Suomalaisten seksuaalinen aktiivisuus notkahtaa ruuhkavuosina mutta laskee selvästi vasta kahdeksankymppisillä. Ikäryhmässä 65–74 vuotta täyttäneet se oli tärkeää vielä 49 prosentille kyselyyn vastanneista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ei seniorialueita

Suomalainen ikääntyvä haluaa elää alueella, jossa asuu eri-ikäisiä ihmisiä – irrallaan muista olevat seniorilähiöt eivät häntä kiinnosta. Naapureihinsa haluaa pitää yhteyttä neljä kymmenestä, ja neljännes vastaajista toivoisi löytävänsä kotinsa läheltä kerhotilan, jossa viettää aikaa. Lähellä kotiseutuaan haluaa asua vajaa puolet.

Pienempiä pakkauksia

Elintarviketeollisuudelta yli 55-vuotiaat odottavat pienempiä pakkauskokoja sekä vähärasvaisia, vähäkalorisia ja hiilihydraatteja vain nimeksi sisältäviä tuotteita. He suosivat suomalaista. Peräti seitsemän kymmenestä vastaajasta olisi valmis maksamaan suomalaisista elintarvikkeista enemmän kuin ulkomaisista. Myös luomusta maksaisi joka neljäs enemmän kuin teollisesti tuotetusta.

Terveys on hyvä

Meillä lähtee eläkkeelle terveempi sukupolvi kuin koskaan. Tätä on
hoettu jo jokin aika, ja totta se on. Yli 55-vuotiaista peräti 63 prosenttia
pitää terveydentilaansa hyvänä. Luku on loistava! Saman verran, siis kuusi kymmenestä, on valmis panostamaan omaan hyvinvointiinsa enemmän nyt kuin kymmenen vuotta sitten.

ET-lehti ja 15/30 Research -tutkimusyritys toteuttivat alkukesästä mittavan tutkimuksen, jossa kysyttiin yli 55-vuotiailta itseltään, millaiseksi he kokevat elämänsä, mitä he arvostavat ja mitä he haluavat tulevaisuudelta. Kyselyyn vastasi 1003 henkilöä, joista puhelimitse tavoitettiin 600 ja nettilomakkeella 400. Pääosa, 41 prosenttia oli 55–64-vuotiaita. 66–77-vuotiaita oli 29 prosenttia ja 75–79-vuotiaita 10 prosenttia. Naisia oli 52 prosenttia ja miehiä 48 prosenttia.

Lue koko artikkeli ET-lehdestä 15.

Ihmiset elävät melko pitkään ja kuusi- seitsemänkymppisillä voi olla hyvin iäkkäitä omaisia joista myös pitäisi huolehtia. Sitten on rakkaat lastenlapset joita haluaisi tavata. Kun on vain ne pari vapaapäivää viikossa, niin iäkkäät sukulaiset eivät tahdo ymmärtää, että pitäisi myös omassa kodissa ehtiä tekemään jotain. Ja että se oma kuusikymppinen lapsi tai veljenlapsi ei ole myöskään enää nuori. Ovat jopa mustasukkaisia lastenlapsille. Joskus tuntuu ettei ole onnellinen, kun pitäisi riittää joka suuntaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla