Olen syntynyt 1944 ja tottunut jo lapsesta syömään aamupalan, lämpimän aterian iltapäivällä ja iltasella jotain pientä. Syön kun on nälkä ja juon, kun janottaa tai tekee mieli juoda. Olen normaalipainoinen. Tämä taitaa olla vastoin terveysohjeita? Pitäisi kai syödä useita välipaloja ja juoda varmuuden vuoksi, vaikkei kroppa mitään pyytäisikään. Mihin nuo ohjeet oikein perustuvat?Jälkipolvea opastava isoäiti

Isoäiti saa kyllä opastaa jälkipolveaan juuri noin. Kertomuksestasi huokuu tasapaino mielen ja kehon välillä, mikä näkyy normaalina elopainonakin. Hienoa.
Ravitsemusohjeissa on monia vivahteita, mutta punainen lanka on se, että energian saanti ja kulutus ovat tasapainossa. Tavoitteena on juuri tuo minkä olet saavuttanut, normaalipaino.
Toinen lanka on ravinnon terveellisyys. Sydänystävällinen ruokavalio on hyvä lähtökohta. Rasvat ovat silloin pääosin hyvälaatuisia kasviöljyjä ja kalarasvoja omega-3-rasvahappoineen sekä täysjyvätuotteita tärkeine kuituineen. Valkuaisaineita pitää olla sopivasti lihaskunnon ylläpitoon ja tuoreita vihanneksia sekä hedelmiä turvaamassa tärkeiden vitamiinien saannin. Jos kuluttaa vuorokauden aikana syömänsä ja juomansa kalorit kuten sinä teet, niin se on yhtä oikeaoppista kuin mikä muukin tapa. Lopputulema ratkaisee.
Terveellisten välipalojen nauttiminen voi ehkäistä hirmuisen nälän tuomaa ahmimista ja pitää kropan ja mielen vireyden hyvänä, mutta on siinä liikakaloreiden saamisen riski. Älä siis suotta muuta tapojasi. Janokin on tavallisesti hyvä merkki vedenhukasta. Ainoastaan helteellä janontunnetta ei kannata odotella, vaan ylimääräiset pari lasia vettä on hyvä nauttia aterioiden yhteydessä ja välilläkin, jottei vaivihkaa kuivahtaisi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla