Työelämästä löytyvät satiirin ainekset. Sirpa kisaa Tosi-TV:ssä, saako pitää työpaikkansa ja lavalla nähdään myös yt-jumppaa.

Lavalle marssivat Pekka Besserwisser, Jutta Juoruilija ja Sirpa Säätäjä. Yleisö purskahtaa nauruun, kun näyttelijöiden roolit vaihtuvat edelleen kunnanjohtaja Katariinaan, Vilma Valittajaan ja Jaana Jahkaajaan.

Koomikot Annu Valonen ja Minna Kivelä ovat pitkään esittäneet yritysten hyvinvointitapahtumissa sketsejä työelämästä. Tänä keväänä aiheesta päätettiin työstää ajankohtaissatiiri kolmen henkilön näkökulmasta: kunnanjohtajan, henkilöstöpäällikön ja työttömän. Näytelmän sävy on tragikoominen. Lavalla nähdään rivakka yt-jumppa ja tosi-TV-kisa siitä, saako Sirpa pitää työpaikkansa.

Minna Kivelän mukaan työelämän satiirin voi ymmärtää monella alalla - myös näyttelijän työssä. Siinä kuormittavinta on  onnistumisen pakko.
– On hemmetin rankkaa olla koko ajan hyvä, kun epäonnistua ei saisi! Kun paine on suurin, suljen puhelimen, keitän kahvia ja luen naistenlehteä 20 minuuttia, Kivelä kertoo.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Muuta alaa Kivelän olisi kuitenkaan vaikea itselleen kuvitella. Näyttelijän työ on elämäntapa, ja varsin koukuttava sellainen.
– Jos en olisi näyttelijä haluaisin olla pukeutumisneuvoja, hän heläyttää. R.Y.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Huippuosaajat! Ensi-ilta Teatteri Kapsäkissä Helsingissä 6.3., esitys palaa ohjelmistoon syksyllä 2014. Tulossa myös kiertue.

Sisältö jatkuu mainoksen alla