
Kokeile argentiinalaista, sipulista marinadia lampaan kanssa ja libanonilaista, mausteista marinadia broilerille.
Argentiinalainen lammasmarinadi
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
1 dl maissiöljyä
1 limetin mehu
mustapippuria
suolaa
- Hienonna puna- ja valkosipuli.
- Lisää joukkoon öljy ja limetinmehu.
- Rouhi marinadin joukkoon mustapippuria ja lisää hyppysellinen laadukasta suolaa.
Libanonilainen broilerimarinadi
1 sitruuna
½ dl oliiviöljyä
1 ½ rkl viinietikkaa
6–8 valkosipulinkynttä
1 tl kardemummaa
½ tl jauhettua mustapippuria
½ tl cayennenpippuria
1 tl suolaa
- Purista sitruunamehu.
- Lisää joukkoon oliiviöljy ja viinietikka.
- Hienonna valkosipulit ja lisää mausteiden kanssa öljyn joukkoon.
Ohjeet: Maggie Lindholm, libanonilainen ravintoloitsija ja kokki. Daniel Mendoza, argentiinalainen kokki.
Lue lisää herkullisia reseptejä täällä.