Inkivääri ja minttu maustavat hauskasti tämän kesäisen piirakan.
Taikina
2 munaa
1 ½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl inkivääriä
4–5 rkl kuumaa vettä
Päälle
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
2 omenaa
2–3 raparperinvartta
3–4 rkl sokeria
3–4 rkl tuoretta silputtua tai 2 tl kuivattua minttua
Sisältö jatkuu mainoksen alla
- Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita leivinjauhe ja inkivääri jauhoihin. Lisää ensin jauhoseos ja sitten kuuma vesi munavaahtoon.
- Kaada taikina voideltuun irtoreunavuokaan.
- Kuori ja lohko tai kuutioi omenat, leikkaa raparperinvarret ohuiksi viipaleiksi.
- Nosta kulhoon. Mausta sokerilla ja mintulla. Sekoita ja lusikoi makuaineet taikinan pinnalle.
- Paista 200 asteessa 30–40 minuuttia.
Seuraa meitä Facebookissa