Manhattan on täynnä huippuravintoloita, mutta matkaaja voi syödä myös edullisesti.
1. Lam Zhou Handmade Noodle
144 E Broadway, Chinatown
Hinnat alle 10 dollaria / annos. Tulisen ruoan ystäville.
2. San Rasa Sri Lankan Cuisine
19 Corson Ave, Staten Island, NY
Srilankalainen ruoka on kokeilemisen arvoista. Täyteläiset maut ja sopivan kokoiset annokset. Hinnat 11-30 dollaria.
3. Pam Real Thai Food
404 W 49th St, Hell’s Kitchen
Autenttista thai-ruokaa ja ystävällistä palvelua. Hinnat 11-30 dollaria.
4. Gray's Papaya
Broadway 2090
Hotdogeja kellon ympäri. Eurolla saa aidon New York -kokemuksen.
5. Falafel-kojut
45th + 46th St, Midtown
Parhaat falafelit löytyvät katuruokakojusta 3,50 eurolla. Kojuja on ympäri kaupunkia, mutta laaja valikoima löytyy lounasaikaan Midtownista.
Vinkki!
Joihinkin ravintoloihin voi ottaa oman viinipullon mukanaan, mutta tarjoilija saattaa periä niin sanotun korkkausmaksun. Korkkausmaksuttomia paikkoja ovat esimerkiksi Cherin Sushi osoitteessa East 6th Street 306 ja East Village Thai, East 7th Street 32.
Muista:
Juomaraha on pakollinen. Tippi lasketaan ravintolalaskun päälle: kaksi kertaa vero eli noin 20 prosenttia loppusummasta on hyvä nyrkkisääntö. Katuruokakojuissa ei ole pakko jättää tippiä.
Jotkut ravintolat ovat siirtyneet eurooppalaiseen systeemiin eivätkä ota vastaan tippejä vaan haluavat maksaa työntekijöilleen parempaa palkkaa. Jos henkilökunta ei erikseen ilmoita asiasta, tippi kuuluu aina hintaan.
Hintataso New Yorkissa
- Kahvi 1 e
- Olut 5,50 e
- Lasi viiniä 8 e
- Keskitason ravintolalounas 9-14 e ja illallinen ilman juomia 18–27 e.
- Ravintolan listahintaan lisätään vero. Esimerkki: aterian hinta 15 dollaria, vero 1,30 dollaria, tippi 2,60 dollaria, loppusumma 18,90 dollaria.