Konsuli Minna Niemi on asunut neljä vuotta New Yorkissa. Lue kahdeksan vinkkiä Manhattanille ja katso Minnan suosikkiravintolat.

Minna Niemi, 47, työskentelee neljättä vuotta Suomen New Yorkin -pääkonsulaatissa konsulina. New York oli useissa eri maissa asuneelle uranaiselle kaupunki, joka toivotti heti tervetulleeksi.

Minnan elämä on nopeasti asettunut keski-Manhattanille, jossa ovat koti, työ ja sosiaalinen elämä. Toisinaan hän nappaa taksin West Willageen tai lautan Brooklyniin, josta löytyvät parhaat taidekorttelit.

– Itäpuolelta 36th Streetiä lähtee lautta Brooklynin Williamsburgiin, joka on trendikkään boheemi ja sopivan hipsteri kaupunginosa. I love it! Sinne mennessä pitää muistaa, että Manhattankorkkari-look on siellä niin yesterday.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Suosikkibaarikseen Minna nimeää boutique-hotelli Kimberlyn (145 E 50th St) ylimmän kerroksen baarin, jonka nahkasohvilta voi ihailla huikaisevaa maisemaa yli pilvenpiirtäjien ja legendaarisen Chrysler-rakennuksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vaikka Minna on tehnyt uraa suurkaupungeissa, hänellä on erityinen suhde luontoon. Nykissä hänen suosikkejaan ovat Central Park, Paley Park ja Fire Island, joka on Minnan mielestä kaunein saari New Yorkissa. Fire Island sijaitsee vajaan kahden tunnin matkan päässä kaupungista, eikä siellä ole teitä tai autoja. Rantaa on silmänkantamattomiin, ja saarella kiemurtelee viehättäviä kävelyreittejä.

New Yorkissa Minna nauttii erityisesti kaupunkilaisten kohteliaisuudesta ja hyväntuulisuudesta sekä siitä, että joka päivä löytyy uusia asioita: uusia kadunkulmia, ravintoloita ja tapahtumia.

– Koko ajan tapahtuu. Tänään on torstai – hyvä ilta galleriakierrokselle Chelseassa. Torstai on näyttelyjen avajaispäivä, tarjolla on aina cocktailpaloja ja kuohuvaa.

8 vinkkiä Manhattanille

1. HEMMOTTELU

"New Yorkissa kynsisalongit kuuluvat arkipäivään ja niitä löytyy joka kadunkulmasta edulliseen hintaan. Salonkeja voi pitää myös nähtävyytenä alan pitkän historian vuoksi: kaupungissa avattiin maailman ensimmäinen kynsiin keskittyvä hoitola vuonna 1878. Esimerkiksi Nail Expression tarjoaa manikyyrin 15 dollarin hintaan. Älä unohda tippiä!" 

Nail Expression, East 40th Street 253

2. ISOT ANNOKSET

"Amerikassa ravintola-annokset ovat tunnetusti isoja ja hienoistakin ravinoloista saa ottaa ruoat mukaan ilman että kukaan kummastelee. Yksi lempiravintoloistani on Harlemin Red Rooster, joka tarjoaa tuhteja amerikkalaisia herkkuja, kuten uppopaistettua kanaa siirapilla ja vohveleilla. Ravintolassa voi myös kuunnella jazz-esityksiä." 

Red Rooster Harlem, Lenox Avenue 310

3. 5TH AVENUE

"Shoppailijan ja ikkunashoppailijan must New Yorkissa on 5th Avenue, jolta löytyy luksusvaatemerkkien lisäksi suosikkini, legendaarinen koruliike Tiffany & Co. Kadun varrella sijaitsee liikkeitä laidasta laitaan – mm. Gucci, Apple, Fendi, Bulgari, World of Disney Store ja H&M. Suurin osa kaupoista sijaitsee välillä 39th ja 60th Street."

4. HIGH LINE

High Line on Länsi-Manhattanilla nauhana kulkeva yli kaksi kilometriä pitkä puisto, joka on rakennettu entisen rautatielinjan kohdalle, isolta osin katutason yläpuolelle. Puistotasolle pääsee hissillä tai rappusia pitkin, ja kasvusto vaihtelee eri osissa puistoa. Kokeile vaikkapa aurinkotuoleja ja vesipolkua 14th Streetin ja 15th Streetin sisääntulojen välissä."

Gansevoort Street – West 34th Street,10th & 12th Avenuen välissä

5. PERRY STREET

"New Yorkista löytyy aina uusia ihania katuja. Perry Street on kaupungin kaunein, ja kävelen sinne toisinaan vain ihastelemaan katunäkymiä. Katu kirsikkapuineen on tullut suomalaisillekin tutuksi Sinkkuelämää -sarjasta Carrie Bradshawn kotitalon näkymänä. Sarjaa on kuvattu Perry Streetillä, vaikka Carrien virallinen osoite on Upper East Side."

6. WHITNEY MUSEUM OF AMERICAN ART

"Toukokuussa 2015 avattu, erityisesti amerikkalaiseen taiteeseen keskittyvä modernin ja nykytaiteen museo sijaitsee High Line -puiston päädyssä, puiston ja Hudson-joen välissä. Laajan taidekokoelman lisäksi suosittelen paikan terassia, jolta aukeaa näkymä yli kaupungin ja joen."  

7. LUONTO

"Kaupungin tunnetuimman luontokeitaan Central Parkin ja kauneimman saaren Fire Islandin lisäksi New Yorkista voi löytää pieniä levähdyspisteitä, kuten Paley Parkin vesiputoukset. Taskukokoinen puisto on suunniteltu veden ääntä, puita ja muureja pitkin kiemurtelevia muratteja käyttäen rauhan tyyssijaksi, jossa kaupungin meteli hetkeksi kaikkoaa." 

Paley Park 3 E 53rd St

8. GRAND CENTRAL TERMINAL

"Toisinaan tarkkailen ihmisvilinää Grand Central Terminalin vaikuttavassa pääaulassa. Vuonna 1913 valmistunut, korkeudeltaan kirkkoa muistuttava, lukuisista elokuvistakin tuttu Grand Central Terminal on maan vilkkain asema. Päähallin katossa sijaitseva tähtitaivasmaalaus saatiin restauroitua vuonna 1996."

Minnan ravintolavinkit

  1. Loeb Boathouse. Central Parkissa tarjoilee brunsseja, lounaita ja illallisia. Kansainväliseltä listalta löytyy pihvejä, kasvisvaihtoehtoja ja kalaa. East 72nd Street ja Park Drive North
  2. La Lanterna di Vittorio on italialainen kahvila-ravintola jossa on vehreä lasikattoinen sisäpiha ja valtavat taiteelliset valaisimet. 129 MacDougal Street
  3. The Park on iso ravintola, jossa on viisi erilaista tilaa vehreästä puutarhasta kattohuoneistoon. The Park tarjoilee tyypillistä New Yorkin ruokaa pizzasta, pastasta ja burgereista ostereihin, rapuihin ja mustekalaan. 118 10th Avenue

Artikkeli on julkaistu ET Matkaopas -lehden numerossa 4/2016.

Sisältö jatkuu mainoksen alla