Helteen aiheuttama tuskaisuus purkautuu kiukkuna, kirjoittaa Ike Pirhonen blogissaan. Mitä muuta omaishoitaja on oppinut elämästä?

Aivoinfarkteista halvaantuneen vaimonsa joensuulainen omaishoitaja Ike Pirhonen on taas oppinut uutta tunteista ja kommunikoinnista. Vielä vuosien yhdessäolonkin jälkeen kumppania voi oppia lukemaan uudella tavalla, vaikka kiitos helteiden. Ike kirjoittaa:

"Sillä tavalla aivoinfarkti on vaikuttanut, että kun olo tukala, niin vaimo ei osaa sitä käsitellä, vaan tuskaisuus purkautuu sitten kiukkuisuutena. Ja minä ainoana paikalla olijana kiukun kohteena. Välillä tuntui, että ihan sama, mistä oli kysymys, niin ymmärtämisen yrittäminen johti vain entistä suurempaan kiukkuun ja huutoon. Sitten otettiin pienet päiväunet ja uusi yritys. Vihdoin alkoi selviämään. Vaimo oli vain yrittänyt selittää niin vaikeita asioita, että vaati useamman sanattoman yrityksen ennen kuin ymmärsin. Loppu hyvin, kaikki hyvin.

Illaksi ilmakin jäähtyi. Kyllä on mukavaa, kun on lämmintä. Joskus vaan tuntuu, että olisipa mukava, jos olisi ajatusten lukija."

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Lue blogia täältä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla