Eevalla on myös akateeminen päivätyö.
Eevalla on myös akateeminen päivätyö.

Toimittaja Arman Alizad teki pysäyttävän kirjan yhteiskunnan ääripäistä.

Nautitko seksistä asiakkaan kanssa, kysyy dokumenteistaan kiitosta saanut Arman Alizad kuvan Eevalta. Kirja on telkkaria kiltimpi väline, mutta Armanin haastattelemissa ihmisissä ja heidän elämäntilanteissaan riittää taas särmää.

Kiinnostavinta on se, millaisia kaksoisvalotuksia Arman saa aikaan. Seksityöläisen näkökulmaa täydentää asiakkaan haastattelu. Elinkautisvangin aatoksia pääsee peilaamaan vanginvartijan kokemuksiin. Poliisin vastapari on umpeen tatuoitu moottoripyöräkerholainen. Kaikista heistä saa aika rehellisen vaikutelman.

”Vaik me eletään järjestelmän ulkopuolella, meitä sitoo vahva kunniakäsite”, vakuuttaa Cannonball-kerholainen Janne Tranberg.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Poliisin vastapari on umpeen tatuoitu moottoripyöräkerholainen

Omalla tavallaan yhteiskunnan katvealueilla häärivät myös patologi, portsari, haudankaivaja ja jäteautonkuljettaja. Kaikille heille Arman esittää yksinkertaisuudessaan paljastavia kysymyksiä: Millä kaikilla nimillä sua on haukuttu, portsari Risto Väntär? ”No ihan kaikilla. Vanhaksi mummoksikin on joskus haukuttu. Mua alko itteeki naurattaa silloin.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tarinoita täydentää valokuvaaja Meeri Koutaniemen vahva panos.

Arman Alizad ja Meeri Koutaniemi: Riisuttu Suomi. Docendo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla