Entäpä, jos avioliitto olisi jo alunpitäen sovittu 10 tai 20 vuoden mittaiseksi, pohtii ET:n blogisti ja omaishoitaja Ilkka Pirhonen lukijalta saamaansa ehdotusta. Oman liittonsa tulevaisuudesta hänellä on vankka kanta.

Määräaikainen avioliitto on Pirhosen mielestä harkitsemisen arvoinen idea.

– Monasti ne avioerotkin tulevat siinä vaiheessa, kun asuntovelat on maksettu ja lapset lentäneet pesästä. Tietty ajanjakso elämässä on päättynyt, ja avioliiton syntyaikojen mukainen ihminen tekee juuri kuolemaa. Homma on selvä niiltä osin. Vaan nyky-yhteiskunnassa ei olekaan. On vielä sitkuteltava 20–40 vuotta.

Pirhonen uskoo, että liiton määräaikaisuus pistäisi ihmiset oikeasti pohtimaan, mitä he haluavat loppuelämältään.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ilkka Pirhoselle päätöksen paikka tuli eteen syksyllä 2008, kun hänen vaimonsa  sairastui vakavasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Ja ensimmäistä kertaa avioliittomme aikana olen varma, että tämä jatkuu elämän tappiin saakka. Enhän minä voi mihinkään lähteä silloin, kun näen toisen olevan täysin riippuvainen minusta, Pirhonen kirjoittaa blogissaan.

– Olen monasti pohtinut, että olinko niin vahva, että pystyin jäämään vaimoni tueksi vai niin heikko, etten pystynyt lähtemään eri teille vaimoni sairastuttua.

vieras

Varmaan tuo olisi kokeilemisen arvoinen! Ja ehkä sellaiset, esiaviollisetkin suhteen voisi tuoda eläkeläiselle iloa, ainakin jos se ilo olisi molemmin puoleista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla