Moni perhe ottaa kesäavuksi mielellään vastaan isovanhempien avun, kun lapset jäisivät muuten yksin. Onko sinulla kokemusta tästä?

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttilan mukaan suomalaislapset ovat kesällä yksinäisiä. Kaikilla perheillä ei ole apua esimerkiksi isovanhemmista tai muista sukulaisista, hän mainitsee.

– Monille perheille tuottaa vaikeutta yhteensovittaa lasten noin kymmenen viikon kesäloma vanhempien keskimäärin noin neljän viikon kesälomaan, Kurttila kertoi tiedotteessaan keskiviikkona.

Onko sinua kysytty lapsenlapsien hoitoavuksi? Millaisia kokemuksia sinulla on lapsenvahtina olosta?

Vastaa kyselyyn jutun alla ja keskustele asiasta  alla olevassa kommentointikentässä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tottakai hoidan. Pesueeni on levittäytynyt kauemmaksi, eivät tosin liian kauas, joten lapsenlapsemme viettävät meillä aikaansa ympäri vuoden. 

Ikävöimme alati näitä pieniämme, joista vanhin on jo kohta 11 vuotias. Hoidimme häntä jo muutaman viikon ikäisenä, koska äiti sairasteli ja vietti monta viikkoa sairaalassa. Nykyisin olemme hyvin kiintyneitä toisiimme, lapsi soittaa ja kertoo asioitaan puhelimessa. Koulu sujuu hyvin, kymppejä ja ysejä tulee. 

Toiset, pienet pojat ovat 5 ja 1 vee. He asuvat kauempana, toisen kotiin on matkaa 140 km ja pienemmän 240 km. Matka aiheuttaa joskus ongelmia, koska emme aina pääse heitä hakemaan työni vuoksi ja vanhempi kun on eskarissa, hän voi tulla mummolaan, vaarilaan vain viikenloppuisin. Kesällä kaikki oli toisin. Kaikki kolme tulivat usein meille, uimme, herkuttelimme ja iloitsimme toistemme seurasta. Olemme onnellisia isovanhempia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla