Mustikan ystävän herkkuaterialla makoisia marjoja on monessa muodossa.

Mustikkasalaatti

4 annosta

1 dl kvinoaa

3 dl vettä

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

1 rkl rypsiöljyä

Sisältö jatkuu mainoksen alla

½ tl suolaa

1 rkl oliiviöljyä

1 pussi jääsalaattia

½ kurkku

2 dl herneitä riivittynä

2 dl mustikoita

150 g fetaa

½ ruukkua herneenversoja

  • Huuhdo kvinoa huolellisesti tiiviissä siivilässä. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää kvinoa ja suola. Keitä kypsäksi 8 minuuttia. Valuta mahdollinen neste pois. Lisää kvinoan joukkoon öljy. Sekoita irtonaiseksi ja jäähdytä.
  • Revi jääsalaatti, kuutioi kurkku, revi herneet ja pese mustikat. Sekoita ainekset ja murenna feta salaatin päälle. Koristele salaatti herneenversoilla.

Mustikkavinaigrette

3 dl mustikoita

½ dl rypsiöljyä

1 rkl valkoviinietikaa

1 tl sokeria

½ tl suolaa

  • Mittaa ainekset tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi kastikkeeksi.

Mustikkaleipä

2 vuokaleipää

½ l piimää

1 rkl hunajaa

1½ tl suolaa

2 dl kauraleseitä

noin 8 dl vehnäjauhoja

1 pussi (11 g) kuivahiivaa

2 tl inkiväärijauhetta

50 g voita tai leivontamargariinia

2–4 dl mustikoita

  • Lämmitä piimä 42-asteiseksi. Lisää nesteen joukkoon hunaja, suola ja leseet. Sekoita vehnäjauhoihin kuivahiiva ja inkiväärijauhe. Alusta jauhot kahdessa osassa nesteeseen.
  • Sulata rasva ja lisää vähän jäähtyneenä taikinaan. Vaivaa tasaiseksi.
  • Nostata taikinaa 30 minuuttia leivinliinan alla.
  • Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Kauli kumpikin suorakaiteen (30 x 40) muotoon. Ripottele pinnalle mustikoita. Kääri levyt rullalle ja nosta ne voideltuihin leipävuokiin. Jos käytät silikonivuokia, voitelua ei tarvita.
  • Kohota leipiä 30 minuuttia leivinliinan alla.
  • Leikkaa leipien pintaan saksilla noin kolme senttiä syvät viillot parin sentin välein. Nostele taikinaa leikkauskohdista hieman erilleen.
  • Paista leipiä 200-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla