Hyvä tyyny tukee nukkujan päätä ja niskaa niin, että uni on levollista ja rentouttavaa. Jos tyynyä pitää jatkuvasti kohennella, on aika hankkia uusi tyyny – tai parikin.

Kyljellään nukkuja tarvitsee korkeamman tyynyn kuin selällään nukkuja ja leveäharteiselle voi olla tarpeen erikoispaksu tyyny. Tyynyn korkeuteen vaikuttaa myös patja: kun patja joustaa hyvin, ei tarvita yhtä korkeaa tyynyä kuin jämäkällä patjalla nukuttaessa.

Tavoite on, että tyyny täyttää patjan ja pään väliin jäävän tilan niin, että kaularanka on selän jatkeena vaakatasossa.

Tavalliset tyynyt ovat saaneet rinnalleen erilaisia muotoutuvia, kehon lämmön ja painon mukaan muovautuvia tyynyjä, joista löytyvät omat mallit niin selällään, kyljellään kuin vatsallaan nukkuvallekin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Esimerkiksi Tempur-tyynyt ja Famillon Futurex -erikoistyyny reagoivat kehon lämpöön ja painetta vähentävät ominaisuudet parantavat nukkumismukavuutta. Uuden Tempur Sonata -tyynyn muotoilussa on otettu huomioon, että ihminen vaihtaa nukkuessaan asentoa usein. Tyyny mukautuu niskan ja hartioiden kaarien mukaan ja tukee päätä erilaisissa nukkumisasennoissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hyvä vaihtoehto on hankkia vuoteeseen erikokoisia tyynyjä, joista saa koottua omaa niskaa parhaiten tukevan kokonaisuuden.

Tuuleta ja pese

  • Anna vuoteen aamulla tuulettua hetki ennen sijaamista. Pöyhi tyynyt joka päivä, niin ne säilyttävät muotonsa.
  • Tuuleta tyynyt ja peitot ulkosalla ainakin kerran viikossa.
  • Tarkista pesuohjeet hoito-ohjeista ja pese tyynyt koneessa mieluiten 60 asteen lämpötilassa 3 kertaa vuodessa. Käytä vain 1/3 tavallisesta pesuainemäärästä, niin tyynyihin ei jää pesuainetta. 
  • Kuivata tyynyt ilmavassa paikassa välillä pöyhien. Rumpukuivaus sopii monille tyynyille – tarkista sopivuus hoito-ohjeesta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla