1 tai 2 leipää 1 plo (33 cl) olutta, esim. Karjala Tervaa ½ dl fariinisokeria 1 ½ tl suolaa 1 ½ dl kolmen viljan leseseosta noin  5–6 dl vehnäjauhoja 1 ps hiivaa

1. Lämmitä olut + 42 asteiseksi. Lisää joukkoon sokeri, suola ja leseet.
2. Lisää kuivahiiva 2 desiin vehnäjauhoja ja lisää jauhot nesteeseen. Sekoita löysää taikinaa puuhaarukalla muutamia minuutteja. Anna taikinajuuren levätä 20 minuuttia leivinliinan alla.
3. Lisää kuplivaan juureen loput jauhoista. Vaivaa vähintään 5 minuuttia kunnes taikina irtoaa käsistä. Lisää jauhoja tarvittaessa.
4. Anna taikinan nousta vedottomassa paikassa leivinliinan alla 20 minuuttia.
5. Kumoa taikina pöydälle ja muotoile joko yhdeksi isommaksi leiväksi tai kahdeksi pienemmäksi. Ripottele leseitä tai puurohiutaleita pintaan. Nostata puolisen tuntia.
6. Paista leipää uunin keskiosassa 225 asteessa ensin 10 minuuttia, vähennä lämpöä 175 asteeseen ja jatka kypsennystä vielä noin 30 minuuttia leivän koon mukaan.