Moni nainen nimeää autonsa ja jopa käsilaukkunsa. Isäntämiehet personoivat vaikka ruohonleikkurinsa. Niin sitä on hauskempi käyttää. Nimeätkö sinä esineitäsi?

Kuopiolainen pariskunta osti viime kesänä robottileikkurin eli itsekseen homman hoitavan ruohonleikkuukoneen.

– Aloimme miettiä robotille alun alkaen nimeä siksi, koska meistä robotti oli niin inhimillisen oloinen liikkuessaan nurmikolla. Kokeilimme monenlaisia nimiä, mutta Ensio tuntui heti oikealta. Se on vähän samanlainen prosessi kuin lapsen nimeäminen.

Pariskunta kertoo, että Ension puuhia on mukava seurata terassilta. Se osaa itse mennä latauspisteeseenkin, kun voimat uhkaavat vähetä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Eräs eläkeläinen risti päältä istuttavan ruohonleikkuukoneessa Murreksi. Se tuli luontevasti Murray-merkistä. Samainen mies osti lekan rautakaupasta samana päivänä, kun lapsenlapsi syntyi. Koska poika sai nimen Jalmari, siitä tuli myös lekan nimi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Oma Helmi-mummuni tarvitsi viime vuosinaan kävelykeppiä. Se oli Hermanni, häntä tukeva miesystävä.

Ihana Igor, autoista paras

Ammatikseen autoa ajava mies kutsuu rekkaansa Kaarinaksi. Nimi lähti siitä, että Scaniasta tuli suomalaisittain ”kaania” ja siitä oli lyhyt matka Kaarinaan.

– Yksi mosseni oli Igor, ja erään autoni nimesin edellisen omistajan mukaan Kalle Päätaloksi, joka oli muuten Taivalkoskelta kotoisin.

Kun 19-vuotias Selma osti vanhalta mummulta itselleen auton, vihreän Ladan, tuli autosta heti paikalla Bertta entisen omistajan mukaan. Vaikka auto on vaihtanut omistajaa, on se edelleen Berttakin.

Muitakin auton nimeämistapoja on. Tiinan Renault Clio oli aina Reiska. Miran VW Passat on Erkkiyrjömatti rekisterin mukaan (EYE). Erään perheen Opel Asconasta tuli heti Asko. Eevan mintun värinen auto on Karkki.

Nimi päivän merkkihenkilön mukaan

Maarianhaminalaisen Hannelen nykyinen suloisen sininen auto Honda Jazz on nimeltään Jazz-Otto, edelliset olivat Rudolf ja Reinhold.

– Annan nimen sen mukaan, kenen nimipäivä hankintapäivä on. Kun muutimme mökillemme, oli Jonaksen nimipäivä, joten ristimme sen nimeksi Jonas. Kännykkäni on J.L. Runeberg. Ruohonleikkurini on Eirik, ulkovessa Tora, maajyrsin on Eskil ja sen peräkärry on Hemming, Hannele nauraa.

– Lapsenlapseni Savannakin tietää, mitä tehdään, kun lähden tervehtimään Toraa.

Kaikista hauskinta lienee käsilaukun nimeäminen. Erään ystäväni rakas ja vuosia hyvin palvellut laukku oli Elma. Uusi ei ole saanut nimeä.

– Lähdetäänpäs töihin, Elma, oli tuttavallani tapana sanoa laukulleen aamuisin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla