Haalarimiehiä parvekkeilla ja kerrostalo kääreessä; taloyhtiön julkisivuremontti rassaa asukkaita. Lukijamme parvekelasit on poistettu julkisivuremontin ajaksi. Entä jos laseja ei saada paikalleen ilman kommelluksia? Kuka vastaa virheistä ja mistä voi vaatia korvauksia ja lisäkorjauksia?

Jos parvekelasisi on asennuttanut taloyhtiösi ja kommelluksia tulee, taloyhtiön pitää vaatia remonttifirmalta korvauksia ja lisäkorjauksia. Ota yhteyttä isännöitsijään.

Jos taas olet itse tilannut lasisi, vastaat yksin niiden poistamisesta aiheutuvista ja muista ylimääräisistä kustannuksista. Jos laseja ei enää remontin päätyttyä saada paikoilleen, sinä joudut kustantamaan sopivat lasit tai tyytymään lasittomaan parvekkeeseen. Näin on tietysti vain, jos remonttityöt on tehty asiallisesti ja taloyhtiön kanssa sovitulla tavalla.

– Suoranaisista virheistä vastaa niiden tekijä. Jos remonttimies esimerkiksi pudottaa ja särkee osakkaan asennuttamat parvekelasit, osakas voi vaatia korvausta remonttifirmalta. Kannattaa silti ottaa ensin yhteyttä isännöitsijään, neuvoo Kuluttajaliiton johtava lakimies Tuula Sario.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Osakas voi vaikuttaa talo­yhtiön remontteihin vain yhtiökokouksissa; niissä kannattaa käydä ja olla aktiivinen. Talo­yhtiön jo tekemiin päätöksiin ei osakkaalla enää ole sananvaltaa. Viisas taloyhtiö jakaa tietoa ja järjestää yhtiön remonteista riittävästi kokouksia, jotta kaikki tietävät, mitä on tulossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla