Ostimme mieheni kanssa rivitalonpätkän, ja lapsemme perheineen muutti siihen asumaan. Nyt taloyhtiö teettää uutta aitaa. Taloyhtiö maksaa tarvikkeet ja omistajat maksavat työn. Saammeko kotita­lousvähennystä? Epätietoinen

Ratkaisevaa kotitalousvähennyksen saamiseksi on, kuka työstä maksaa, kuka asunnossa asuu ja kenen vastuulle työ kuuluu. Jos sinä ja miehesi maksatte aidanteosta, ette saa kotita­lousvähennystä, koska te ette asu asunnossa, vaan lapsenne. Jos asunnossa asuisi omia ylempiä sukupolvia, esimerkiksi iäkäs äitisi, voisitte saada vähennystä.
Jos taas maksajana on lapsesi ja/tai hänen puolisonsa, he voivat olla oikeutettuja kotitalousvähennykseen, mutta vain, jos työ ei kuulu taloyhtiön vastuulle.
– Kotitalousvähennyksen voi saada niistä asunnon ja pihan kunnossapito- ja perusparannustöistä, jotka kuuluvat lain tai yhtiöjärjestyksen mukaan osakkaalle ja joita ei yhtiökokouksen päätöksellä ole siirretty yhtiön vastuulle, tarkentaa lakimies Katariina Sorvanto Veronmaksajain Keskusliitosta.
Vastauksessa oletetaan, että aitatyön tekee ennakkoperintärekisteriin merkitty yritys.
Tietoa kotitalousvähennyksestä:
www.vero.fi
www.veronmaksajat.fi
www.elias.fi

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla