Teetin toissa kesänä kylpyhuoneremontin. Sitä ennen on taloni ollut ilman minkäänlaista remonttia 30 vuotta. Jouduin ottamaan remonttia varten velkaa, kun säästöt eivät riittäneet. Kotitalousvähennystä ei tullut, koska työ- ja kansaneläkkeeni ovat niin pienet, ettei niistä mene veroa. Eikö eduskunnan herroilla ole köyhiä kohtaan empaattisuutta? Köyhä eläkeläinen

Kotitalousvähennystä ei todellakaan valitettavasti saa, jos tulot ovat niin pienet, ettei niistä mene veroja eikä sairausvakuutusmaksua. Kotitalousvähennyksen myöntämisessä ei ole minkäänlaista tarveharkintaa kuten esimerkiksi joissakin sosiaalietuuksissa.
Et mainitse mitään perhesuhteistasi. Jos sinulla olisi paremmin ansaitseva puoliso, verottaja olisi tehnyt hakemasi vähennyksen automaattisesti puolisosi veroista. Kotitalousvähennyksen siirtoon puolisolle ei tarvita erillistä vaatimusta.
Jos joudut vaikeuksiin remonttivelkasi johdosta, sinun kannattaa soittaa oman kuntasi maksuttomaan talous- ja velkaneuvontaan. Kunnan vaihde tietää numeron. Jos käytät internetiä, puhelinnumerot saat osoitteessa www.kuluttajavirasto.fi.
Kansanedustajien empaattisuuteen en ota kantaa muuten kuin että vaalien alla se on huipussaan. Eli tällä erää vielä puolen vuoden ajan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla