
Savon ryynirieska on täydellinen herkkuleipä.
Uunipannullinen/ noin 25 palaa
- 1 l piimää
- 4 dl kokonaisia tai rikottuja ohrasuurimoita
- 2 munaa
- 1 dl vehnäjauhoja
- 2 dl maitoa tai kermaviiliä
- 50 g voita sulatettuna tai ½ dl öljyä
- 1 ½ tl suolaa
Kaada piimä kulhoon, lisää suurimot ja anna turvota yön yli.
Sekoita joukkoon kaikki muut ainekset.
Aseta uunipannulle leivinpaperi ja kaada seos pannuun.
Nosta pannu 225-asteiseen uuniin ja kypsennä 30–40 minuuttia, kunnes rieska on saanut kauniin värin.
Tarjoa lämpimänä margariinin, voin tai munavoin kanssa.
Mie teen näin;
1 litra piimää
2 dl rikottuja ohrasuurimoita
2 dl ohrajauhoja
2 dl kaurasuurimoita
1 tl suolaa
Sekoita kaikki aineet, turvota n 2 tuntia,
paista 225 astetta 30 minuuttia.
aina on onnistunut hyvin 😊
Rieskahan ei missään nimessä ole kitkerää vaikka siihen käyttäsi piimää tai muuta hapanmaitovalmistetta. Makuasiahan se on mutta ohrarieskaan sopii lievästi hapan maku.