Savon ryynirieska on täydellinen herkkuleipä.

Uunipannullinen/ noin 25 palaa

  • 1 l piimää
  • 4 dl kokonaisia tai rikottuja ohrasuurimoita
  • 2 munaa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl maitoa tai kermaviiliä
  • 50 g voita sulatettuna  tai ½ dl öljyä
  • 1 ½ tl suolaa

Kaada piimä kulhoon, lisää suurimot ja anna turvota yön yli.

Sekoita joukkoon kaikki muut ainekset.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Aseta uunipannulle leivinpaperi ja kaada seos pannuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nosta pannu 225-asteiseen uuniin ja kypsennä 30–40 minuuttia, kunnes rieska on saanut kauniin värin.

Tarjoa lämpimänä margariinin, voin tai munavoin kanssa.

rj

Mie teen näin;
1 litra piimää
2 dl rikottuja ohrasuurimoita
2 dl ohrajauhoja
2 dl kaurasuurimoita
1 tl suolaa
Sekoita kaikki aineet, turvota n 2 tuntia,
paista 225 astetta 30 minuuttia.
aina on onnistunut hyvin 😊

Vierailija

Rieskahan ei missään nimessä ole kitkerää vaikka siihen käyttäsi piimää tai muuta hapanmaitovalmistetta. Makuasiahan se on mutta ohrarieskaan sopii lievästi hapan maku.

Sisältö jatkuu mainoksen alla