Leivo rieskaa omassa kotiuunissa ja nauti lämpimänä voin kanssa.
16 annosrieskaa (halkaisija noin 10 cm)
1 kg ohrajauhoja
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 l kylmää vettä
Tee näin:
1. Sekoita jauhoihin suola ja leivinjauhe. Lisää sekaan kylmää vettä nopeasti käsin sekoittaen. Rieskataikina saa olla mieluummin löysähkö kuin liian tiivis.
2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa kahteen osaan. Paloittele kumpikin palanen kahdeksaan osaan. Muotoile käsin noin 0,5–1 cm:n vahvuisia rieskoja. Käytä apuna reilusti jauhoja. Painele rieskojen pinnat rystysillä ja paina vielä haarukalla reikiä pintaan.
3. Paista rieskat 275-asteisessa uunissa 5–8 minuuttia. Rieska on kypsä, kun se kumisee ontosti pohjaan koputettaessa.
4. Kääri rieskat paistamisen jälkeen leivinliinaan, niin ne pysyvät pehmeinä.
5. Tarjoa lämpiminä voin kanssa.