Leivo rieskaa omassa kotiuunissa ja nauti lämpimänä voin kanssa.

16 annosrieskaa (halkaisija noin 10 cm)

1 kg ohrajauhoja
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 l kylmää vettä

Tee näin:

1. Sekoita jauhoihin suola ja leivinjauhe. Lisää sekaan kylmää vettä nopeasti käsin sekoittaen. Rieskataikina saa olla mieluummin löysähkö kuin liian tiivis.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa kahteen osaan. Paloittele kumpikin palanen kahdeksaan osaan. Muotoile käsin noin 0,5–1 cm:n vahvuisia rieskoja. Käytä apuna reilusti jauhoja. Painele rieskojen pinnat rystysillä ja paina ­vielä haarukalla reikiä pintaan.

3. Paista rieskat 275-asteisessa ­uunissa 5–8 minuuttia. Rieska on kypsä, kun se kumisee ontosti pohjaan koputettaessa.

4. Kääri rieskat paistamisen jälkeen leivin­liinaan, niin ne pysyvät pehmeinä.

5. Tarjoa lämpiminä voin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla