Makea saaristolaisleipä valmistuu nopeasti ja vain paranee ajan myötä.

Saaristolaisleipä

3 kpl

1 l omenamehua
2 pkt (à 50 g) hiivaa
3 dl ruisjauhoja tai -rouhetta
3 dl tuoppimaltaita
3 dl kauraleseitä
3 dl siirappia
1 ½ rkl suolaa
11–12 dl hiivaleipäjauhoja

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tee näin:

  1. Liuota hiiva lämpimään mehutilkkaan reilunkokoisessa taikinakulhossa. Sekoita hiivaliemeen loppu kädenlämpöinen neste sekä jauhot, maltaat, leseet, siirappi ja suola.
  2. Kohota taikinaa vedottomassa paikassa leivinliinan alla noin ­1 ½ tuntia.
  3. Voitele kolme pitkää 1 ½ litran vuokaa ja jaa taikina vuokiin. ­Paista leipiä 1 ½ tuntia 175-asteisessa uunissa. 
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla