Makea saaristolaisleipä valmistuu nopeasti ja vain paranee ajan myötä.
Saaristolaisleipä
3 kpl
1 l omenamehua
2 pkt (à 50 g) hiivaa
3 dl ruisjauhoja tai -rouhetta
3 dl tuoppimaltaita
3 dl kauraleseitä
3 dl siirappia
1 ½ rkl suolaa
11–12 dl hiivaleipäjauhoja
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Tee näin:
- Liuota hiiva lämpimään mehutilkkaan reilunkokoisessa taikinakulhossa. Sekoita hiivaliemeen loppu kädenlämpöinen neste sekä jauhot, maltaat, leseet, siirappi ja suola.
- Kohota taikinaa vedottomassa paikassa leivinliinan alla noin 1 ½ tuntia.
- Voitele kolme pitkää 1 ½ litran vuokaa ja jaa taikina vuokiin. Paista leipiä 1 ½ tuntia 175-asteisessa uunissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa meitä Facebookissa