Komeat jättikatkaravut ovat juhlava aloitus viikonlopun aterialle. Raikkaan salaatin ja hyvän leivän kanssa annos käy myös vaikka iltapalaksi.
Marinoidut jättikatkaravunpyrstöt
4:lle
1 ps (400/320 g) kuorimattomia, raakoja jättikatkaravunpyrstöjä pakasteena
- Sulata katkaravunpyrstöt yön yli jääkaapissa ja heitä sulamisvesi pois.
- Leikkaa pienillä, terävillä saksilla kuori auki pyrstön ylä- ja alapuolelta, mutta älä irrota kuorta.
- Pane katkaravut kulhoon.
Marinadi
½ punaista chilipalkoa hienonnettuna
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
½ pienestä punasipulista
Sisältö jatkuu mainoksen alla
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 rkl inkivääriä raastettuna
1 dl persiljaa hienonnettuna
2 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
1–2 tl sokeria
loraus kuivaa valkoviiniä
(loraus calvadosia)
- Poista chilistä siemenet ja hienonna.
- Lisää marinadin ainekset katkarapujen päälle ja sekoita hyvin. Peitä astia ja anna marinoitua jääkaapissa pari tuntia.
- Kuumenna pannussa tai paistokasarissa öljyä ja lisää katkaravut. Paista sekoitellen muutama minuutti, kunnes katkaravut ovat muuttuneet punaisiksi.
- Liekitä annos halutessasi. Lisää pannulle loraus calvadosia ja sytytä palamaan. Ota pannu pois liesituulettimen alta, kun liekität. Anna liekin palaa rauhassa loppuun.
- Tarjoa raikkaan salaatin ja hyvän leivän kera.
Seuraa meitä Facebookissa