Ystäväni, 84-vuotias leski, asuu hallintaoikeudella pariskunnan yhteisessä asunnossa, josta hän omistaa puolet. Kuolleen puolison puolelta on useita perillisiä.
Taloyhtiöön on tulossa putkiremontti, jonka hinta-arvio lesken asunnolta on 25 000 euroa. Miten kulut jaetaan? Kuuluuko lesken tulevien perillisten osallistua remonttikuluihin? Tulevathan he aikanaan perimään osuutensa asunto-osakkeesta.
Ystävä hädässä

Putkiremonteissa liikkuu hurjia summia, joten ei ihme, että olet huolissasi iäkkään ystäväsi puolesta. Hänen maksettavakseen tulee puolet putkiremontin kustannuksista ja vainajan perillisille toinen puoli. Putkiremontin kustannukset kuuluvat näet osakkeenomistajille heidän omistusosuutensa mukaan.

– On täysin vainajan perillis­ten oma asia, kuinka he puolikkaansa kustannukset jakavat. Tulevilla perillisillä taas ei ole velvollisuutta osallistua kustannuksiin, elleivät he jo omista osaa osakkeista, sanoo Kuluttajaliiton johtava lakimies Tuula Sario.

Asiaan ei siis vaikuta se, että joku ehkä joskus tulevaisuudessa perii jotakin. Saattaahan leski testamentata omaisuutensa vaikka jollekin yhdistykselle.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla