Voiko vouti laittaa omistusasunnon myyntiin, kun omistajina ovat leski ja hänen ja kuolleen puolison yhteinen poika? Ystäväni on ollut koko ajan siinä uskossa, että poika omistaa puolet asunnosta. Hänen on kaikkeen pitänyt pyytää maistraatista kirjallinen lupa poikansa omistusoikeuden vuoksi. Nyt kuitenkin vouti sanoi, ettei pojalla ole tässä asiassa mitään tekemistä, että asunto on kuolinpesän nimissä ja menee myyntiin. Olisi kuulemma puolison kuoltua pitänyt tehdä jonkinlainen ositus.Tarjuska -64

Kuolinpesän muodostavat leski ja perilliset siihen asti, että omaisuuden ositus on toimitettu. Omaisuuden osituksen jälkeen kuolinpesän muodostavat vain kuolleen puolison perilliset. Tässä tapauksessa kuolinpesän osakkaita ovat siis leski ja poika, koska ositusta ei ole toimitettu.
Omaisuuden osituksen voi tehdä milloin vain toisen puolison kuoltua. Omaisuuden ositus ei poista kuolleen puolison velkoja (tai asunnon panttausta kuolleen puolison tai jonkun muun velkojen vakuudeksi), mutta se selkeyttää lesken ja pojan tilannetta. Ystäväsi kannattaa ottaa pikaisesti yhteyttä juristiin.

P.K.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla