Mieheni saa eläkettä 1573 euroa kuukaudessa, mistä hänen laitoshoitomaksunsa on 1104 euroa kuukaudessa. Laitoshoito sisältää täysihoidon ja lääkkeet. Oma eläkkeeni on 1067 euroa. Siitä joudun yksin maksamaan kaiken, minkä ennen jaoimme puoliksi. Pitäisikö minun saada osa mieheni tilille jäävästä summasta? Mieheni lapset sanovat, että itse kukin eläköön omillaan. AVP

Tuntuu kohtuuttomalta, että joudut maksamaan kaikki menot huomattavasti pienemmästä eläkkeestäsi. Ilmeisesti teillä ei ole käyttöoikeutta toistenne tileihin eikä sellaista yhteistiliä, jota kumpikin voisi käyttää itsenäisesti.
Keskustele aluksi miehesi kanssa. Kysy häneltä, voisiko hän allekirjoittaa sinulle yksilöidyn valtakirjan pankkitilinsä käyttöä varten. Miehesi pankista saat tarkempia neuvoja valtakirjan laadintaan.
Avioliittolain mukaan kummankin puolison tulee kykynsä mukaan ottaa osaa perheen yhteiseen talouteen ja puolisoiden elatukseen. Toisen puolison joutuminen laitoshoitoon ei poista häneltä tätä elatusvelvollisuutta.
Jos miehesi ei suostu allekirjoittamaan valtakirjaa tai ei siihen sairautensa puolesta kykene, ota yhteyttä kunnan sosiaaliviranomaisiin, jotta perheenne tilannetta voidaan selvitellä tarkemmin. Jos sinulle myönnetään toimeentulotukea, miehesi joutuu todennäköisesti maksamaan sen myöhemmin kunnalle takaisin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla