Ruokakaupassa ei kymmenellä eurolla saa enää mitään – vai saako? ET-lehti otti selvää, mitä kympillä irtoaa kaupasta.

Kymmenen euroa. Se ei ole iso raha enää, sanotaan. Varsinkaan ruokakaupassa. Pitäisi olla mukana vähintään 50 euroa aina ruokaostoksille, eikä sekään välttämättä riitä kuin parin päivän ruokiin.

Mutta se ei ole totta. ET -lehti kävi kauppakierroksella ja yllättyi.

Kun suunnittelee etukäteen kauppalistansa, valitsee perusraaka-aineita ja tekee ruokansa alusta pitäen, kymppi on oikeastaan iso raha. Varsinkin kun tekee ison, parin päivän annoksen kerralla, se helpottaa asiaa entisestään.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Mitä kympin kassiin mahtuu?

Mietimme helppoa ja edullista pääruokaa. Kelpaisiko pyttipannu?
Se ainakin uppoaisi hyvin isoon nälkään lounaaksi. Se on myös vaivaton tehdä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mitä maksaa kahden hengen annos pyttipannua?

 • 500 g perunoita (0,75 e kilo)
 • 2 sipulia 40 senttiä (kilohinta 1,49 e)
 • 300 g nakkeja (1 e)
 • 4 tomaattia lisukkeeksi  0,50 e (kilohinta 1,69)
 • litra maitoa ruokajuomaksi 0,90 e
  Yhteensä 3,11 euroa

Entäpä maistuisiko maidossa pitkään haudutettu ohrapuuro marjakiisselin kanssa? Se on ihanaa kotigurmeeta, joka käy lounaastakin. Litran annoksesta syö kaksi henkeä sekä ilta- että aamupalan

Mitä maksaa ohrapuuro marjakiisselin kanssa?

 • Litra maitoa 0,90 e
 • Kilo ohrasuurimoita 1,09 e (annokseen tarvitaan vain 2 dl)
 • Litra valmista mansikkakeittoa, 1,73 e
 • Puoli kiloa pakastemansikoita 1,99 e
  Yhteensä 5,71 euroa

Tässä vaiheessa kympistä on kulunut 8,82 euroa. Vielä napataan koriin
ruispalat 9 kpl (1,09 e) ja margariini 400 g (0,65 e). Koska asioilla ollaan S-ryhmän kaupassa, nämä ovat halvimpia tuotteita eli suurimmaksi osaksi kaupan omaa merkkiä.

Lasku menee hilkulla yli kympin, 10,56 euroa. Mutta yksineläjä syö pyttipannua ja ohrapuuroa useamman päivän. Myös margariinia, leipää, maitoa ja ohrasuurimoita riittää vielä muillekin päiville.

Millainen on sinun kympin kauppakassisi? Kerro kokemuksistasi ja keskustele aiheesta alla olevassa kommentointikentässä.

Lue myös tästä, mitkä ovat lukijoiden parhaat vinkit kauppalaskun nipistämiseen.

Vierailija

Kyllä 2016 saa kympillä aika paljon. Kävin juuri kaupassa ja sain 300 gr sikanautajauhelihaa 2,31 €, vapaan kananmunat 1,05 perunoita 0,42 leikkeleitä 2,98 piimä 1,15, maustamaton jugurtti 1,99.  Tällä elän enemmän kuin yhden päivän, koska itse leivon leivän ja teen itse ruokani. Aina on ruoka kallista, jos ostetaan valmista , mutta itse tehden saa pienellä rahalla ihan hyvää ja terveellistä ruokaa. Mummeli

Vierailija

Savusilakka on ylisuolaista ja toisena päivänä jo "mössöä". Täällä Merenkurkun tienoilla iso tuoresilakka saattaa maksaa alle 2 euroa kilo. Kyllä se on heti paistettuna tai silakkalaatikossa tosi halpaa herkkua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla