Olemme asuneet usealla paikkakunnalla Suomessa sekä kolmeen eri otteeseen ulkomailla. Voimmeko teettää sukuselvitykset itsestämme (vaimoni ja minä) jo ennakkoon tulevien perunkirjoitusten varalta?
Nämä tiedothan eivät vanhene.
Miten hankalaa mahtaa olla tarvittavien tietojen saanti ulkomailta?
– RJT

Virkatodistukset voi hankkia jo etukäteen, mutta nyt vireillä olevan uudistuksen johdosta virkatodistuksien hankkiminen Suomesta tulevia tarpeita varten voi olla turhaa työtä.

Suomen evankelis-luterilainen kirkko on vastikään ottanut käyttöön valtakunnallisen Kirjuri-jäsentietojärjestelmän, joka korvaa seurakuntien paikalliset jäsentietojärjestelmät. Kirjurin tietokanta on yhdistetty yli 450 seurakunnan tietokannoista. Tavoitteena on, että kaikkien Suomen evankelis-luterilaisten seurakuntien kirkonkirjat vuodesta 1860 alkaen ovat digitoituna vuoden 2014 loppuun mennessä.

Tarvittavien tietojen saanti ulkomailta voi olla hankalaa. Eri maiden käytännöt henkilötietojen rekisteröintiin poikkeavat huomattavasti. Esimerkiksi Ruotsista tiedot saa helposti: virkatodistusta vastaavan todistuksen saa paikalliselta veroviranomaiselta. P.K.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla