Kesämökkini saunarakennus paloi viime syksynä maan tasalle. Sauna oli rakennettu 15 vuotta sitten. Olen saanut vakuutuksesta korvauksen, mutta se ei vastaa uuden hankkimiskuluja, minkä perusteella olen kuitenkin maksanut maksuja vuosikaudet.  En ole rakentamassa uutta saunaa, koska jätän koko tilan lapsilleni. Korvauksen pienuus harmittaa. Onko tämä oikein 

Ei ihme, että odottamaasi pienempi korvaus tuntuu sinusta epäoikeudenmukaiselta. Toimitusjohtaja Irene Luukkonen Vakuutus- ja rahoitusneuvonnasta toteaa kuitenkin vakuutusyhtiön menetelleen oikein:

– Periaate vakuutuksen sopimusehdoissa on, että jos tilalle ei rakenneta uutta saunaa, on vakuutusyhtiö velvollinen maksamaan vain päivänarvokorvauksen eikä jälleenrakennuskustannuksia. Nyt kannattaa vielä miettiä omaa ratkaisua. Jos uusi sauna rakennettaisiin, korvaus olisi parempi. Se kattaisi uuden tiloiltaan ja varustukseltaan vastaavan saunan rakennuskustannukset.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tulipalosta ei saa mitään korvausta eli siitä ei palkita. Sen sijaan palovahingoista, vesivahingoista yms. saa kyllä korvausta vakuutuksen kautta.

Jos talosi vaiikka 30 vuotta vanha ,kuinkahan pini korvaus mahtaisi olla ,kun ikävähennykset melko isoja
30 vuttavanha rakennus gakuutuksen kannalta lähes nolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla