Onko adoptio mahdollinen, kun adoptoitava lapsi on yli 40-vuotias? Onko se helpoin ja varmin tapa taata lapsillemme samanarvoiset perintöosuudet?
Meillä on yksi yhteinen lapsi ja minun edellisestä avioliitostani oleva lapsi, ja haluamme, että he tulevat perimään kaiken omaisuutemme samanarvoisesti.
Mistä tulee aloittaa ja mihin olla yhteydessä? Takaako adoptio lapsillemme sataprosenttisesti samanarvoiset perintöosuudet riippumatta siitä, onko omaisuus meidän yhteistä tai vain toisen omistamaa?
– 100 %:n varmuus

Aikuisenkin henkilön adoptoiminen on mahdollista, jos adoptoitava henkilö on alaikäisenä ollut adoption hakijan hoidettavana ja kasvatettavana tai jos hänen ja adoptiovanhemmaksi haluavan välille on hänen ollessaan alaikäinen muutoin muodostunut vakiintunut lapsen ja vanhemman väliseen suhteeseen verrattava suhde.

Adoptiota voi hakea se henkilö, joka haluaa adoptoida. Adoptiota haetaan käräjäoikeudelta.

Adoptoidulla lapsella on samat oikeudet kuin biologisella lapsella. Adoptiossa henkilön perintöoikeus biologiseen isään ja tämän sukulaisiin katkeaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jos sinä, puolisosi ja adoptoitava henkilö haluatte edetä adoptioasiassa, kehotan teitä ottamaan yhteyttä juristiin. Adoption vaihtoehtona voi tässä tapauksessa harkita testamentin ja/tai avioehtosopimuksen tekemistä. P.K

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla