Miehelläni ja minulla on kaikissa tileissä laajat käyttöoikeudet molemmilla tai omistajana molemmat. Olemme jo iäkkäitä.
Jos jotain sattuu, saako leskeksi jäänyt puoliso käytettyä menoihin näitä tilejä, vai voivatko perilliset jäädyttää nämä tilit? Meillä molemmilla on lapsia edellisestä avioliitosta. Pelkään että siltä taholta saattaa tulla vaikeuksia. Onko syytä huoleen? Huolestunut Mummo

Teidän kannattaa miehesi kanssa varata aika pankkineuvojalle. Varatuomari Pirkko Kemppaisen mielestä on selkeintä, että teillä kummallakin on omat tilit.Oman tilinsä varojahan saa käyttää vapaasti toisen kuoltuakin.

Jos haluatte, voitte silti antaa toisillenne valtakirjalla käyttöoikeuden omaan tiliinne. Käyttöoikeus on henkilökohtainen eikä siirry perillisille.

Yhteistilin käyttöoikeus riippuu siitä, onko kyseessä ns. JA-tili vai TAI-tili. Jos tilin omistajina ovat molemmat puolisot: siis Matti JA Maija, tarvitaan kummankin puolison suostumus tilinkäyttöön. Toisen puolison kuoltua tarvitaan tilin käyttöön kuolleen puolison perillisten suostumus.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jos tilin omistajina ovat Matti TAI Maija, kumpikin saa käyttää tiliä itsenäisesti. Jos toinen puolisoista kuolee, leski voi käyttää tiliä, mutta vain niin kauan, kunnes kuolleen puolison perilliset tilinkäytön kieltävät.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos olette kovasti huolissanne perillisten toimista toisen teistä kuoltua, teidän ei ehkä enää kannata pitää yhteistiliä

Sisältö jatkuu mainoksen alla