Loihdi uusista perunoista maukas salaatti. Jos perunoita on jäänyt edelliseltä aterialta yli, käytä ne eksoottiseen kasvisvuokaan tai herkullisiin yrttilihapulliin. 

 

Perunasalaatti

1 kg uusia perunoita
½ dl pieniä tai
1 dl isoja kapriksia
1 punasipuli
kevätsipulia
rucolaa

Kastike
¾ dl avokadoöljyä
2 tl sitruunan raastettua kuorta
2 rkl kapristen lientä
mustapippuria
sormisuolaa

  • Pese, rapsuta ja keitä perunat. Lohko kuumat perunat reiluiksi paloiksi.
  • Sekoita kastike ja kaada vielä lämpimien perunoiden joukkoon.
  • Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi puolirenkaiksi. Laita sipulirenkaat hetkeksi jääkylmään veteen, näin sipulien kipakkuus taittuu. Leikkaa kevätsipulien varret ohuiksi renkaiksi. Silppua rucola.
  • Lisää sipulit, kaprikset ja rucola perunoiden joukkoon. Mausta tarvittaessa salaatti suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Peruna-kukkakaalivuoka

1 l keitettyjä perunoita
pieni kukkakaali
½ l tuoretta pinaattia
2 dl vettä
1 prk (400 ml) kookosmaitoa
2–3 rkl keltaista currytahnaa
(suolaa)

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
  • Lohko keitetyt uudet perunat reiluiksi paloiksi. Irrota kukkakaali pieniksi nupuiksi ja höyrytä ne napakan kypsiksi.
  • Lisää kasvikset uunivuokaan. Saksi tuoretta pinaattia joukkoon. Sekoita kookosmaito, vesi ja currytahna ja kaada kasvisten päälle.
  • Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
  • Lisää ennen tarjoilua ruuan pinnalle ripaus suolaa.

Kaprispullat

500 g sika-nautajauhelihaa
1–2 keitettyä perunaa
½ dl hienonnettua persiljaa
2 rkl hienonnettua timjamia
2 rkl kapriksia
1 tl mustapippuria
½–1 tl suolaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
  • Sekoita lihapullataikina. Lisää jauhelihaan raastettu peruna, persilja ja timjami sekä kaprikset.
  • Mausta rouhitulla mustapippurilla ja suolalla
  • Pyöritä pulliksi. Paista uunissa, pannulla tai grillissä mehevän kypsiksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla