
Loihdi uusista perunoista maukas salaatti. Jos perunoita on jäänyt edelliseltä aterialta yli, käytä ne eksoottiseen kasvisvuokaan tai herkullisiin yrttilihapulliin.
Perunasalaatti
1 kg uusia perunoita
½ dl pieniä tai
1 dl isoja kapriksia
1 punasipuli
kevätsipulia
rucolaa
Kastike
¾ dl avokadoöljyä
2 tl sitruunan raastettua kuorta
2 rkl kapristen lientä
mustapippuria
sormisuolaa
- Pese, rapsuta ja keitä perunat. Lohko kuumat perunat reiluiksi paloiksi.
- Sekoita kastike ja kaada vielä lämpimien perunoiden joukkoon.
- Kuori ja leikkaa punasipuli ohuiksi puolirenkaiksi. Laita sipulirenkaat hetkeksi jääkylmään veteen, näin sipulien kipakkuus taittuu. Leikkaa kevätsipulien varret ohuiksi renkaiksi. Silppua rucola.
- Lisää sipulit, kaprikset ja rucola perunoiden joukkoon. Mausta tarvittaessa salaatti suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
Peruna-kukkakaalivuoka
1 l keitettyjä perunoita
pieni kukkakaali
½ l tuoretta pinaattia
2 dl vettä
1 prk (400 ml) kookosmaitoa
2–3 rkl keltaista currytahnaa
(suolaa)
- Lohko keitetyt uudet perunat reiluiksi paloiksi. Irrota kukkakaali pieniksi nupuiksi ja höyrytä ne napakan kypsiksi.
- Lisää kasvikset uunivuokaan. Saksi tuoretta pinaattia joukkoon. Sekoita kookosmaito, vesi ja currytahna ja kaada kasvisten päälle.
- Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
- Lisää ennen tarjoilua ruuan pinnalle ripaus suolaa.
Kaprispullat
500 g sika-nautajauhelihaa
1–2 keitettyä perunaa
½ dl hienonnettua persiljaa
2 rkl hienonnettua timjamia
2 rkl kapriksia
1 tl mustapippuria
½–1 tl suolaa
- Sekoita lihapullataikina. Lisää jauhelihaan raastettu peruna, persilja ja timjami sekä kaprikset.
- Mausta rouhitulla mustapippurilla ja suolalla
- Pyöritä pulliksi. Paista uunissa, pannulla tai grillissä mehevän kypsiksi.