Yrtti-valkosipulivoilla silattu karitsanviulu maistuu taivaalliselta muhittuaan pitkään uunin lempeässä lämmössä.

Ritva-Liisan valkosipulikaritsa

10 annosta

karitsanviulu

rouhittua mustapippuria

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

suolaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Yrttivoi

1–3 kokonaista valkosipulia

ruukku rosmariinia

ruukku timjamia

ruukku persiljaa

150 g voita

  • Nosta liha huoneenlämpöön pari tuntia ennen kypsennystä. Leikkaa rasva pois viulun pinnalta ja hiero siihen mustapippurirouhetta ja suolaa.
  • Kuori ja hienonna valkosipuli ja yrtit ja sekoita ne pehmeän voin joukkoon. Levitä maustetahna karitsanlihan pintaan.
  • Kypsennä viulu 175-asteisen uunin alatasolla tunnin ajan. Alenna lämpö 125 asteeseen ja jatka kypsennystä 2–3 tuntia. Liha on punertavaa, kun sisälämpötila on 65 astetta. Täysin kypsää liha on 75-asteisena.

Vinkki: Sama yrttivoi maustaa myös karitsankyljykset meheviksi.

Ritva-Liisa Ketola Vihdistä kertoo:

”Tyttäreni kasvattaa lampaita, joten karitsanlihaa on usein pöydässä. Perheemme pääsiäisperinne on järjestää illallinen isolle joukolle ystäviä. Huipennus on mehevä karitsanviulu, joka tarjotaan kermaperunoiden kanssa.”

Resepti on kirjasta ET Klassikot – lukijoiden rakkaimmat reseptit (2012).

Sisältö jatkuu mainoksen alla