Yrtti-valkosipulivoilla silattu karitsanviulu maistuu taivaalliselta muhittuaan pitkään uunin lempeässä lämmössä.
Ritva-Liisan valkosipulikaritsa
10 annosta
karitsanviulu
rouhittua mustapippuria
suolaa
Yrttivoi
1–3 kokonaista valkosipulia
ruukku rosmariinia
ruukku timjamia
ruukku persiljaa
150 g voita
- Nosta liha huoneenlämpöön pari tuntia ennen kypsennystä. Leikkaa rasva pois viulun pinnalta ja hiero siihen mustapippurirouhetta ja suolaa.
- Kuori ja hienonna valkosipuli ja yrtit ja sekoita ne pehmeän voin joukkoon. Levitä maustetahna karitsanlihan pintaan.
- Kypsennä viulu 175-asteisen uunin alatasolla tunnin ajan. Alenna lämpö 125 asteeseen ja jatka kypsennystä 2–3 tuntia. Liha on punertavaa, kun sisälämpötila on 65 astetta. Täysin kypsää liha on 75-asteisena.
Vinkki: Sama yrttivoi maustaa myös karitsankyljykset meheviksi.
Ritva-Liisa Ketola Vihdistä kertoo:
”Tyttäreni kasvattaa lampaita, joten karitsanlihaa on usein pöydässä. Perheemme pääsiäisperinne on järjestää illallinen isolle joukolle ystäviä. Huipennus on mehevä karitsanviulu, joka tarjotaan kermaperunoiden kanssa.”
Resepti on kirjasta ET Klassikot – lukijoiden rakkaimmat reseptit (2012).