Nopeatekoiset muffinit saavat ihanan maun raikkaista kotimaisista omenoista.
Omenamuffinit
12 isoa tai 24 pientä
125 g voita
1 dl sokeria
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
¾ dl fariinisokeria
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2 kpl kananmunia
2 tl leivinjauhetta
1 ½ tl vaniljasokeria
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl maitoa tai kuohukermaa
1-2 omenaa, esim. kotimainen Konsta
1 rkl sokeria
½ tl kanelia
- Lämmitä uuni 200 asteeseen.
- Vatkaa pehmeä voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen samalla sekoittaen.
- Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita taikinaan jauhot ja maito tai kerma.
- Kuori ja viipaloi omenat.
- Lusikoi taikina muffinivuokiin. Asettele omenaviipaleet muffinien pintaan. Ripottele päälle kanelia ja sokeria.
- Paista muffineita koosta riippuen 15–20 minuuttia.
Seuraa meitä Facebookissa