Nopeatekoiset muffinit saavat ihanan maun raikkaista kotimaisista omenoista.

Omenamuffinit

12 isoa tai 24 pientä

125 g voita

1 dl sokeria

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

¾ dl fariinisokeria

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2 kpl kananmunia

2 tl leivinjauhetta

1 ½ tl vaniljasokeria

4 ½ dl vehnäjauhoja

1 ½ dl maitoa tai kuohukermaa

1-2 omenaa, esim. kotimainen Konsta

1 rkl sokeria

½ tl kanelia

  • Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  • Vatkaa pehmeä voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen samalla sekoittaen.
  • Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita taikinaan jauhot ja maito tai kerma.
  • Kuori ja viipaloi omenat.
  • Lusikoi taikina muffinivuokiin. Asettele omenaviipaleet muffinien pintaan. Ripottele päälle kanelia ja sokeria.
  • Paista muffineita koosta riippuen 15–20 minuuttia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla