Kippaa mustikat tähän ihanan makuiseen vuokaleipään.

Jo muutamasta desistä mustikoita saat loihdittua kaksi muhkeaa vuokaleipää tällä ET:n ruokatoimittajan Christina Aaltion mainiolla reseptillä. Jos haluat välttää maitotuotteita, vaihda nesteenä käytetty piimä vedeksi.

Mustikkavuokaleipä

  • 1/2 ltr piimää TAI vettä
  • 2 dl kauraleseitä
  • n. 8 dl vehnäjauhoja
  • 1 pussi (11 g) kuivahiivaa
  • 1,5 tl suolaa
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 50 g sulatettua voita TAI 1/2 dl öljyä
  • 4 dl mustikoita

Sekoita kuivahiiva pienen määrään jauhoja. Lämmitä neste reilusti kädenlämpöiseksi. Sekoita nesteeseen jauhot, leseet, suola, inkivääri ja rasva. Anna kohota 1/2 tuntia.

Jaa kohonnut taikina kahtia, kauli palat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Ripottele kummallekin levylle kaksi desiä mustikoita. Kääri levyt rullalle ja nosta ne voideltuihin vuokiin. Jos käytät silikonivuokia, voitelua ei tarvita.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Anna leipien kohota vuuissa vielä 1/2 tuntia. Nipsi leivän pintaa hieman saksilla ja nostele taikinaa leikatuista kohdista erilleen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Paista 200 asteessa 30–35 minuuttia.

Tarjoa hunajalla maustetun tuorejuuston kera.

 

Tessa

Hei, ihan vain varmistukseksi: onko tuo "pussi" kuivahiivaa nyt se perinteinen 11 g:n Sunnuntai/Pirkka/tms. pussi vai Lidlin 7 g:n pussi?

Tällä on iso ero taikinan toimivuuden kannalta, ja kun molemmat pussitkkoot ovat yleisesti monien käytössä niin olisi parempi ilmoittaa kuivahiivan määrä joko grammoina tai teelusikoina niin ei tulisi sekaannuksia...tai vähintäänkin muodossa "1 pss (11 g) kuivahiivaa". 

Meni kerran itsellä leipomus pieleen kun ohjeessa luki "1 pussi" ja sattuikin olemaan Lidlin kuivahiivaa ja sitä olisi pitänyt käyttää 1,5 pussia...mutta ei silloin tullut mieleenkään että pusseja on erikokoisia. Jäi leipomus lättänäksi. :)

Vierailija

Hei, kiitos hyvästä kysymyksestä. Reseptin pussi tarkoittaa 11 gramman kuivahiivapussia. Terveisin Pia Hyvönen ET-lehden toimitus

Sisältö jatkuu mainoksen alla