Kippaa mustikat tähän ihanan makuiseen vuokaleipään.
Jo muutamasta desistä mustikoita saat loihdittua kaksi muhkeaa vuokaleipää tällä ET:n ruokatoimittajan Christina Aaltion mainiolla reseptillä. Jos haluat välttää maitotuotteita, vaihda nesteenä käytetty piimä vedeksi.
Mustikkavuokaleipä
- 1/2 ltr piimää TAI vettä
- 2 dl kauraleseitä
- n. 8 dl vehnäjauhoja
- 1 pussi (11 g) kuivahiivaa
- 1,5 tl suolaa
- 1 tl jauhettua inkivääriä
- 50 g sulatettua voita TAI 1/2 dl öljyä
- 4 dl mustikoita
Sekoita kuivahiiva pienen määrään jauhoja. Lämmitä neste reilusti kädenlämpöiseksi. Sekoita nesteeseen jauhot, leseet, suola, inkivääri ja rasva. Anna kohota 1/2 tuntia.
Jaa kohonnut taikina kahtia, kauli palat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Ripottele kummallekin levylle kaksi desiä mustikoita. Kääri levyt rullalle ja nosta ne voideltuihin vuokiin. Jos käytät silikonivuokia, voitelua ei tarvita.
Anna leipien kohota vuuissa vielä 1/2 tuntia. Nipsi leivän pintaa hieman saksilla ja nostele taikinaa leikatuista kohdista erilleen.
Paista 200 asteessa 30–35 minuuttia.
Tarjoa hunajalla maustetun tuorejuuston kera.