Kilpailun satoa
Kuva Panu Pälviä
Kuva Panu Pälviä

Laura Tervo kertoo tarjonneensa tätä rullaa aikoinaan omissa kihlajaisissaan ja siskonsa lapsen ris­tiäisissä. Parasta ohjeessa on se, että täytettä voi sovel­taa.

ET-lehti kysyi lukijoiltaan parhaita juhlatarjottavia. Tämä suussasulava ja helppo resepti osallistui Parasta sukupöytään -kilpailuun.

20 palaa

Pohja

50 g voita
2 dl ruokakermaa
2 ½ dl maitoa
1 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl yrttisuolaa
½ tl sitruunapippuria
3 kananmunaa

Katso 10 parasta piirakkareseptiä tästä.

Täyte

200 g tuorejuustoa,
esim. ruohosipuli
150 g kylmä- tai lämminsavulohta 1–2 valkosipulinkynttä
1 dl tillisilppua
½ tl sitruunapippuria

  • Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon kerma ja maito. Yhdistä vehnäjauhoihin leivinjauhe. Lisää jauhot voi-maitoseoksen joukkoon samalla voimakkaasti sekoittaen. Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset. Lisää keltuaiset kattilaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää mausteet. Hauduta seosta samalla sekoitellen viisi minuuttia. Lisää lopuksi valkuaisvaahto varovasti nostellen sekaan.
  • Levitä massa leivinpaperin päälle uunipellille suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Paista pohjaa 200 asteessa 20–30 min. Anna pohjan jäähtyä ja kumoa se puhtaan leivinpaperin päälle.
  • Sekoita täytteen ainekset keskenään. Levitä täyte pohjan päälle ja kääri rullalle. Leikkaa rulla viipaleiksi.

Vinkki! Lämminsavulohen voi vaihtaa kylmäsavuloheen, sieniin tai vaikka poroon.

Muista myös: ET-lehden 10 maukkainta salaattia