
Laura Tervo kertoo tarjonneensa tätä rullaa aikoinaan omissa kihlajaisissaan ja siskonsa lapsen ristiäisissä. Parasta ohjeessa on se, että täytettä voi soveltaa.
ET-lehti kysyi lukijoiltaan parhaita juhlatarjottavia. Tämä suussasulava ja helppo resepti osallistui Parasta sukupöytään -kilpailuun.
20 palaa
Pohja
50 g voita
2 dl ruokakermaa
2 ½ dl maitoa
1 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl yrttisuolaa
½ tl sitruunapippuria
3 kananmunaa
Katso 10 parasta piirakkareseptiä tästä.
Täyte
200 g tuorejuustoa,
esim. ruohosipuli
150 g kylmä- tai lämminsavulohta 1–2 valkosipulinkynttä
1 dl tillisilppua
½ tl sitruunapippuria
- Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon kerma ja maito. Yhdistä vehnäjauhoihin leivinjauhe. Lisää jauhot voi-maitoseoksen joukkoon samalla voimakkaasti sekoittaen. Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset. Lisää keltuaiset kattilaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää mausteet. Hauduta seosta samalla sekoitellen viisi minuuttia. Lisää lopuksi valkuaisvaahto varovasti nostellen sekaan.
- Levitä massa leivinpaperin päälle uunipellille suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Paista pohjaa 200 asteessa 20–30 min. Anna pohjan jäähtyä ja kumoa se puhtaan leivinpaperin päälle.
- Sekoita täytteen ainekset keskenään. Levitä täyte pohjan päälle ja kääri rullalle. Leikkaa rulla viipaleiksi.